SOKOL Chrastava informuje

     

 

Župa Ještědská pořádá pravidelně každý rok závody sokolské všestrannosti. V letošním roce se jejich hlavní části zúčastnilo 64 závodníků ze sedmi jednot Župy Ještědské. I naše jednota T.J.Sokol Chrastava měla své zastoupení. Do bojů o medaile a diplomy se dne 23.4.2016 zapojilo ve dvou kategoriích celkem 11 závodnic.
mladší žákyně I: Sičáková Petra, Psyková Lucie, Brodská Eliška
mladší žákyně II: Brodská Adéla, Portelová Viktorie, Ubry Julie, Machatá Anna, Holcová Tereza, Králová Barbora, Zoulová Eva a Pilařová Veronika
Ve sportovní gymnastice musela děvčata zacvičit sestavy na koberci, kladině, hrazdě a zvládnout přeskok. Dále pak dívky soutěžily ve šplhu o tyči, atletice a plavaly 25m. Přestože byly žákyně na svých prvních závodech sokolské všestrannosti, tak se jim v jednotlivých disciplínách podařilo získat 2.místo v atletice – Adélka Brodská a Viktorka Portelová získala 3.místo v plavání. V celkovém pořadí nakonec obsadila Adélka Brodská 3.místo, Anna Machatá 4.místo, Tereza Holcová 5.místo a Viktorka Portelová 9.místo. Příprava a práce cvičitelek Radky Portelové, Šárky a Adély Markové byla tedy po zásluze odměněna. Všem zúčastněným patří velký dík a poděkování.

Zároveň proběhl závod pro předškolní žactvo a R+D. I těchto závodů se zúčastnili naši nejmladší sokolíci spolu s rodiči. Děti poměřily své síly v základních dovednostech na nářadí i atletice. Jmenovitě to byli: Václav a Kačenka Kakačovi, Tomáš Zubr, Hynek Hrbek, Štěpán Kos a Ondřej Kácovský. Atmosféra a nadšení dětí bylo odměnou všem, kdo si udělal čas a spolu s dětmi strávil dopoledne plné pohybu.

Za Sokol Chrastava Kateřina Kosová