43. ročník Chrastavské šlápoty 2016 

 reportáž TV Chrastava   fotogalerie

KČT odbor Chrastava ve spolupráci s městem Chrastava a Společenským klubem uspořádal 43. ročník Chrastavské šlápoty. Tento zimní turistický pochod se zajímavou historií se uskutečnil v sobotu 9. ledna 2016. Start i cíl byl opět v Centru volnočasových aktivit a turisté si mohli tradičně vybrat ze čtyř tras - 7, 10, 15 a 20 km. Letos se šlapalo směr Víska, Nová Ves, Bedřichovka, Machnín, Hamrštejn, transborder, Andělská Hora, Panenská Hůrka, Bílý Kostel, Chrastava. Skoro jarní počasí přilákalo téměř rekordní počet účastníků – 1 260!
Z toho 312 mládeže a 948 dospělých. A to se jich ještě hodně nezaregistrovalo a šlo bez přihlášení. Nejvzdálenější turistka paní Krahulová přijela až ze Slovenska z Rimavských Janovic, ale ani letos na nás nezapomněli turisté z Polska a z Německa. Nejstarší účastník byl již po několikáté pan Josef Páchym, kterému letos bude 95 let. Gratulujeme. Naopak nejmladšími byli Míša Jelínek, Kryštůfek Hájek, kteří se narodili na podzim 2015 a Baruška Peřinová na jaře 2015. Na letošním ročníku jsme přivítali 36.000 zaregistrovaného účastníka. Stala se jím Helena Valdmanová z Chrastavy.
Všem, kteří se podíleli na přípravě, organizaci či jinak pomohli, velice děkujeme. Další ročník Chrastavských šlápot se bude konat 7. ledna 2017 a již nyní jste na něj srdečně zváni.

 

 J. Marxová

 

Ślady wokół Chrastavy
Karnawałowy rajd z Klubem Czeskich Turystów
http://www.goryizerskie.pl/?file=art&art_id=2206