ORIENTAČNÍ KLUB CHRASTAVA VYBOJOVAL TŘI MEDAILE NA MČR ŠTAFET A DRUŽSTEV

   fotogalerie

O víkendu 8. a 9. října 2016 se konalo poslední letošní Mistrovství České republiky v orientačním běhu. Pořadatelé z oddílu OK Jiskra Nový Bor jej uspořádali v náročném skalnatém terénu u Kamenického Šenova v okolí Dolního Prysku. O tom, že se jednalo opravdu o vrcholný závod, vypovídá i účast dvou tisícovek závodníků z celé České republiky, kteří v sobotu závodili ve štafetách (žákovské, juniorské, elitní a veteránské kategorie), v neděli pak v soutěži družstev. V Prysku se sešla celá česká orienťácká elita, účast 575 štafet!!!
Za nepřívětivého mlhavého a deštivého počasí se soutěže zúčastnila i vydatná skupina borců z OK Chrastava, kteří se v tomto hlavním závodě štafet a družstev rozhodně neztratili a dosáhli i na medailová umístění.
Ve veteránských kategoriích v D105 si s pětiminutovým náskokem!! doběhla pro titul mistryň ČR štafeta ve složení Lankašová, Pachnerová a Kašková. Další triumf slavila chrastavská štafeta v kategorii D180 – Ševčíková, Bradnová a Šaffková. Dobrého umístění dosáhli i veteráni v kategorii H180 – 9. místo – Kaška, Smetana, Ševčík.
Ani další štafety nepodaly špatné výkony a řada z našich mladších odchovanců reprezentovala výběr Ještědské oblasti.
Chrastavský rodák Pavel Hradec výborně rozběhl turnovskou štafetu, která v elitě obsadila vynikající 5. místo. V Chrastavě nyní žijící Pája Kubát dopomohl zase štafetě OK99 Hradec Králové ke stříbrné medaili v téže kategorii.
Ani v neděli se počasí neumoudřilo a ve stejném prostoru proběhl prestižní závod družstev. Prostor byl v některých místech již značně rozbahněn. Přesto byly předváděny skvělé výkony a závod byl do poslední chvíle napínavý a v žádné kategorii nebyl rozhodnut. Chrastaváci opět bojovali a vybojovali cenné kovy. Mezi družstvy veteránů získalo stříbrnou medaili v kategorii DH275 družstvo ve složení Vydra, Šaffková, Pachnerová, Smetana a Gorčica. Skvěle zaběhlo i družstvo v kategorii DH175 ve složení Bradna, Lankašová, Pachner, Kašková a Polák, které vybojovalo 6. místo!
Chrastavská štafeta nemistrovské kategorie tzv. MIX ve složení Čechlovský, Gorčicová, Bek, Vejstrková, Vejstrk si pak doběhla pro výbornou druhou příčku.
Pája Kubát opět vybojoval stříbrné medaile s kolegy z OK99 Hradec Králové a Pavel Hradec pomohl družstvu Turnova k 6. místu v hlavní kategorii dospělých.


Ivan Vydra, OK Chrastava