Výroba ručních mýdel

fotogalerie

 

Dámský klub při Společenském klubu opět připravil zajímavou akci. V pátek 15. 4. 2016 od 17.00 hod. se v CVA konalo „Vyrábění mýdel“. Ukázky výroby a svůj sortiment nám předvedla Miroslava Priščáková z Liberce.
„Mirčina mýdla“ jsou ručně vyráběna pouze z kvalitních přírodních surovin, které nevysušují pokožku. Mají tvar dortíků, rolád, muffinů, krájených mydlinek nebo šumivých koulí. Šumivky se používají do horkých koupelí, kde se rozpustí.
Mýdla se vyrábí z glycerinové mýdlové hmoty, která se naleje do formiček, kde mnoho hodin tuhne. Metodou za studena vznikají krásná originální mýdlíčka, která se různě zdobí. Přes dvacet žen a dětí uplatnily své nápady a kreativitu při zdobení vlastních mýdel. Použily jsme ubrouskovou techniku s jednovrstvými ubrousky s potiskem nebo jsme ozdůbky vykrajovaly formičkami. Většina z nás ale zkombinovala obě techniky dohromady. Celý sál v CVA byl úžasně provoněn a my jsme odcházely s pocitem, že vlastnoručně vyrobený dárek vždy potěší.
Výrobu mýdel si budete moci vyzkoušet i vy na Chrastavských slavnostech, kde bude možnost navštívit „Mirčinu mýdlovou dílničku“ nebo si přímo ve stánku mýdla zakoupit.
Jitka Marxová – Dámský klub