Z P R Á V Y   Z   K O L O V É - květen a červen 2016

 

ELITE – muži

Dne 14. května.2016 odehráli naši muži mezinárodní turnaj v SRN Nieder-Seifersdorfu, naše dvojice Fadrhonc Daniel – Brodský Tomáš skončila na pěkném 2. místě za KSC Lipsko.

V neděli 22. května 2016 odehráli muži 2. kolo 1. ligy v Přerově, kde Fadrhonc Daniel – Brodský Tomáš skončili na 6. místě, a nyní je čeká 3. kolo, které se bude hrát 10. září 2016 v Plzni.

V sobotu 18. června 2016 proběhlo Mistrovství kraje v Liberci, kde naše dvojice Fadrhonc Michal - Culek Jiří skončila na 3. místě, Mácha Petr – Cesar Filip na 4. místě a Košlík Vítězslav – Matuškovič Pavel na 5. místě.



Žáci

Dne 21. května 2016 proběhlo Mistrovství České republiky – kvalifikace žáků „A“ v Chotyni, kde naši žáci Pospíšil Lukáš – Goral Oto zvítězili a svým 1. místem se kvalifikovali na finále Mistrovství České republiky v Přerově, které se bude konat 17. září 2016. Druhá dvojice, Rožec Matěj – Málek Petr, obsadila velmi dobré 4. místo, a další Tuček Miroslav - Vaner Filip. skončila na 5. místě. Obě tyto dvojice přišly o postup do finále jen těsně, neboť postupují první 3. družstva.

V sobotu 4. června 2016 proběhlo finále Českého poháru žáků na Pankráci Praha, kam se probojovaly ze všech devíti kol Českého poháru žáků dvě naše dvojice, a to Pospíšil Lukáš - Goral Oto, kteří celkově získali krásné 2. místo a naše druhá dvojice Rožec Matěj - Málek Petr obsadila 5. místo, což je také velký úspěch.

Závěrem chci pochválit žáky za velmi dobré výsledky a parádní umístění v obou soutěžích. Za to jim celý oddíl kolové děkuje a přeje jim hodně dalších úspěchů v soutěžích po prázdninovém odpočinku.


Ještě bych se chtěl zmínit o tom, že v tomto měsíci byl náš člen Fadrhonc Michal za náš oddíl nominován Českým svazem cyklistiky do kurzu na mezinárodního rozhodčího UCI v sálové cyklistice a tak ve dnech od 10. do 12. června 2016 ve Švýcarsku – Winterthuru absolvoval velice úspěšně kurz a stal se mezinárodním rozhodčím UCI. Tím pádem může být nominován jako rozhodčí i na Mistrovství světa v kolové. K tomu mu všichni blahopřejeme.


Chrastava 20.06.2016 Ladislav Celler, vedoucí oddílu