HASIČI Z CHRASTAVY STIHLI V JEDNOM DNI TŘI SOUTĚŽE

 

POSLEDNÍ SOUTĚŽ PŘED PRÁZDNINAMI

Mladí hasiči se v sobotu 25. 6. 2016 zúčastnili soutěže Karlinský H- Faktor v Liberci- Karlinkách. Soutěžilo se v požárním útoku za využití nástřikových terčů. Zúčastnila se dvě družstva v kategorii přípravky, čtrnáct družstev v kategorii mladší žáci a deset družstev ve starší kategorii. Chrastavu reprezentovala dvě družstva mladších žáků, která obsadila 12. a 14. místo. Soutěži dominovaly domácí Karlinky (1. a 3. místo v kategorii mladší žáci, 2. a 3. místo v kategorii starší žáci). V kategorii starší žáci zvítězil Frýdlant, druhé místo v kategorii mladší získal Růžodol I.



O ZLATOU POVODŇOVOU LOPATU

Hasičky z Chrastavy tuto sobotu 25. 6. 2016 vyrazily soutěžit do Višňové u Frýdlantu O zlatou povodňovou lopatu. Tato soutěž vyniká jinými disciplínami, než jsme v hasičském sportu zvyklí. Družstva plní dvě disciplíny. V první disciplíně musí pětičlenné družstvo naplnit dvanáct dvacetikilových pytlů pískem, zavázat a vytvořit protipovodňovou hráz na označeném místě, poté za pomoci historické ruční koněspřežné stříkačky srazit proudem vody kužely, pytle znovu rozvázat a vysypat a doběhnout do cíle. Druhou disciplínou je disciplína tajná, kterou se družstva dovídají až na místě. Tento rok byla pro soutěžící připravena štafeta, členové týmu plnili postupně úkoly - prolézt kádí s vodou, ruční džberovou stříkačkou srazit proudem vody kužely a ve dvojici provézt dalšího člena na zahradním kolečku slalomem. Soutěže se zúčastnilo deset mužských družstev a tři ženská, hodnocena byla všechna v jedné kategorii. Naše chrastavské ženy skončily na osmém místě a od vítězného mužského družstva je dělilo třičtvrtě minuty.


 

ZÁVOD TFA V JEŘMANICÍCH

V sobotu 25. 6. 2016 se při příležitosti oslav 145. výročí hasičů v Jeřmanicích pořádal další závod v disciplínách TFA. Pro závodníky byla připravena dráha, na které na hasiče čekalo smotání hadice, čtyřicet úderů kladivem, dvoumetrová bariéra, vytažení barelu do výšky, převrácení pneumatiky z nákladního automobilu a přenesení osmdesátikilové figuríny do cíle. Celkem se zúčastnilo deset hasičů a osm hasiček. SDH Chrastava reprezentovali Vladimír Židlický, který vybojoval 4. místo, Ladislav Židlický, získal 10. místo, Monika Černá se umístila na 4. místě a Zuzana Zelenková obsadila 5.místo.

Chrastava 28. června 2016                                 D. Reslová