Skvost z Jablonce se vydal na svojí první spanilou cestu

video TV Chrastava

                                                                                                                     

Na počátku loňského roku darovalo Statutární město Jablonec nad Nisou pod vedením primátora Petra Beitla městu Chrastava nepojízdné historické hasičské auto Mercedes Benz L 1500 z roku 1942. Vedoucí hasičského muzea a bývalý dlouholetý velitel chrastavských hasičů Miroslav Pivoňka spolu se svými pomocníky tento unikát repasoval. On sám nad ním strávil více než tisíc hodin. Město Chrastava přispělo částkou 300 tisíc Kč a dar ve výši 50 tisíc Kč poskytl pan Jiří Svoboda z firmy Vzduchotechnik.

V pondělí dne 26. září 2016 nastal den „D“. Ve vyblýskaném vozidle jsem měl tu čest, že jsem doprovázel pana Pivoňku na první spanilé cestě do Jablonce, kde na nás již čekal pan primátor Beitl, pan tajemník Řeháček a další pracovníci radnice a také místní hasiči. Poté, co nablýskaného krasavce asi hodinku obdivovali místní, svezl pan Pivoňka tímto skvostem pana primátora do Chrastavy.

Ještě jednou děkuji jabloneckým za dar a věřím, že si repasované auto užijí mnozí i v budoucnu. Vždyť již příští rok ho čeká první cesta do zahraničí do Spolkové republiky Německo.


V Chrastavě dne 27.09.2016 Ing. Michael Canov, starosta


Články související:
05.02.2015 Jablonec daroval Chrastavě historické hasičské vozidlo (Tv RTM)
11.03.2015 Primátor Jablonce navštívil Chrastavu (Tv Chrastava)