Vzduchovková sezóna skončila a začíná malorážka

    


Střelci Sportovního střeleckého klubu při AVZO TSČ ČR ZO Chrastava ukončili vzduchovkovou sezonu MR AVZO TSČ ČR v Hanušovicích. Nejlépe se tam umístila Denisa Kratochvílová v kategorii ženy ve stoje 40 ran s nástřelem 387 bodů. Vystřílela si titul MR AVZO TSČ ČR. V kategorii dorostenky do 12 let, 30 ran v leže s nástřelem 286 bodů se na 5 místě umístila Aneta Voříšková. V kategorii muži 60 ran stoje s nástřelem 557 bodů se Josef Rajnoha umístil na 6. místě a v kategorii dorostenci do 12 let se Martin Husák umístil na 6. místě.
Na střeleckou soutěž o Pohár města Görlitz jeli dva naši střelci, a to Petr Hedbávný a Josef Rajnoha. V kategorii muži stříleli dvě disciplíny, Vzduchová puška ve stoje 40 ran a Libovolná malorážka v leže 60 ran. V těchto disciplínách si rozdělili první dvě místa. V LM 60 se na 1. místě umístil J. Rajnoha s nástřelem 576 bodů a na druhém místě se umístil P. Hedbávný s nástřelem 571 bodů. Ve VzPu 40 ran stoje se na prvním místě umístil P. Hedbávný s nástřelem 363 bodů a na druhém místě skončil J. Rajnoha s nástřelem 360 bodů.
Další soutěže jsme se zúčastnili v České Lípě, kde Aneta Voříšková střílela první malorážkovou soutěž. V kategorii dorostenci 60 ran v leže skončila Aneta na devátém místě. J. Rajnoha v kategorii muži 60 ran v leže s nástřelem 566 bodů na třetím místě. Na VC Liberce se J. Rajnoha v disciplíně LM s nástřelem 567 bodů umístil na 6. místě a disciplínu 3x20 ran (kleče,leže a ve stoje) vyhrál.
Už tradičně pořádáme v rámci Chrastavských slavností Dny otevřených dveří pro veřejnost. Zde si mohou zájemci vyzkoušet pod vedením zkušených střelců, co taková sportovní střelba obnáší. Jsou k dispozici malorážkové a vzduchové pušky i pistole. Některé zbraně jsou našich střelců, jejich cena se pohybuje od 10-50 tis. Kč. Každý rok se u nás vystřídá cca 250 zájemců. 
14.června pořádáme VC Chrastavy v Libovolné a Sportovní malorážce 60 ran leže a 3x20 ran (20 ranách kleče, leže a stoje).
Zveme všechny, kteří si chtějí vyzkoušet v rámci tréninku, co to je sportovní střelba. Tréninky máme v úterý a ve čtvrtek od 15:00 hodin. K dispozici jsou vzduchové a malorážkové pušky i pistole a doplňky (rukavice, kabáty dalekohledy a podobně), které v rámci tréninku rádi zapůjčíme. Střelnice je také k dispozici legálním držitelům soukromých zbraní. Lze se i předem domluvit termín, a to na mobilním č. 725 919 190. Podařilo se nám také obnovit e-mailové stránky (sskchrastava.hys.cz).

Josef RAJNOHA 
vedoucí SSK

Chrastava dne 19.05.2015