Zhodnocení loňského roku

   

Naši střelci se v loňském roce zúčastnili celkem 42 celostátních a mezinárodních soutěží. Umístili se 6x na prvním, 9x na druhém, 7x na třetím, 8x na čtvrtém a 10x na pátém místě. Přitom si vystříleli 1x první, 25x druhou a 33x třetí výkonnostní třídu. Stříleli Libereckou vzduchovkovou ligu, pistolovou ligu v Praze, vzduchovkovou Extra ligu v Chomutově a vzduchovkovou ligu v Brně.

V lednu skončila Liberecká vzduchovková liga. Nejlepší umístění si vystřílel Josef Rajnoha, kdy se rozhodovalo až v posledním kole. V kategorii senioři se umístil na prvním místě s náskokem 13 bodů. V další disciplíně vzduchová pistole 60 ran nás reprezentoval jediný střelec Ladislav Kratochvíl, který skončil na 7. místě. Ve vzduchové pušce 60 ran stoje v kategorii muž se na pěkném 4. místě umístil Petr Klinger na 6. místě, Petr Hedbávný a na 8. místě Jan Děkanovský. V nejmladší kategorii dorostenci do 12 let v disciplíně 30 ran leže 11 skončil Martin Husák a na 18. místě Aneta Voříšková.

V únoru nás ještě čeká krajský přebor ze vzduchových zbraní, poslední dvě kola Chomutovské ligy. Na Mistrovství Asociace Víceúčelových Základních Organizací a Technických Sportů, které se bude konat v Hanušovicích na Moravě, se v disciplíně 30 ran v leže vzduchové pušky na deset metrů nominují Aneta Voříšková, Martin Husák a Petr Hruška. V kategorii muži VzPu 60 ran v stoje Josef Rajnoha a Denisa Kratochvílová v kategorii ženy 40 ran vstoje.

První malorážková sout
ěž bude 7.března v Semilech. I přesto malorážku začneme trénovat v dubnu, hned jak nám to počasí dovolí.

Zveme všechny zájemce, kteří si chtějí zastřílet v rámci pravidelného tréninku, který se koná každé úterý a čtvrtek od 15-18 hodin. Jsme ochotni v rámci možností zbraň zapůjčit a prodat střelivo a terče v zimním období ze vzduchových zbraní.

Josef  Rajnoha
vedoucí SSK