Sokolíčci z Chrastavy na turistickém pochodu - Krajem Karoliny Světlé

       

 

V sobotu 16. května 2015 jsme se s dětmi zúčastnili již 36. ročníku turistického pochodu - Krajem Karoliny Světlé. Ke společně strávenému dni „za kopcem“ jsme tentokrát vyzvali i rodiče. Od Sokolovny v Českém Dubu jsme tak na trasu dlouhou 8 km vyrazili v počtu 23 dětí, 16 dospělých a jeden pes.
Cesta nám utíkala, počasí bylo nádherné. Poznávali jsme rostliny a lesní zvířátka, hráli jsme hry, se zavázanýma očima jsme hádali předměty schované v sáčku a ochutnávali různé „mlsky“, házeli šiškami na cíl a v lese jsme stavěli domečky pro skřítky.
Překvapením pro všechny na trase byla laserová biatlonová střelnice, kde se dětem i rodičům věnoval šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář. Většina dětí si střelbu vyzkoušela a mnozí se dokonce i ke svému velkému překvapení do terče trefili. Koncovou zastávkou bylo opékání buřtíků v tamním lomu, kde vyhrávala pro dobrou náladu všech turistů kapela Fořti. V cíli na všechny velké i malé pochodníky čekal připravený účastnický list a malovaný perníček.
Společně jsme tak zažili den plný sluníčka, dobrodružství, překvapení a dobré nálady. 

Za oddíl nejmladšího žactva cvičitelky Míla a Zdenka