Jakub Smolík a Hedvika Tůmová rozezpívali kino


reportáž TV Chrastava   fotogalerie

V chrastavském kině se opět ozýval smích a zpěv. A to v úterý 3. března 2015, kdy zde vystupoval se svým zábavným programem Jakub Smolík.
 Známé hity či nové písničky propojené s veselým vyprávěním, zodpovězení dotazů, úžasný pěvecký doprovod zpěvačky Hedviky Tůmové, vyvolalo na všech tvářích úsměvy. Lidé se pobavili a s chutí si i zazpívali známé písničky, jako např. „Až se ti jednou bude zdát“, „Prý chlapi nebrečí“, „Jen blázen žárlí“, „Popelky“, „Říkej mi táto“ a mnohé další. Celkovou atmosféru podtrhlo skvělé ozvučení a osvětlení pod taktovkou pánů Luboše Komárka a Petra Bartoše.

Věděli jste, že původní jméno zpěváka není Jakub ale Jaroslav?
Svoji první country skupinu „Travaléři“ založil již v roce 1975. Na vojně vystupoval s tanečním a dechovým orchestrem „Horizont“. Studoval Ježkovu Konzervatoř v Praze. Působil jako frontman rockových skupin „Rockyt“ a „Kroket“. V roce 1987 získal ocenění Duhová deska za nejúspěšnější píseň roku „Až se ti jednou bude zdát“, která vlastně odstartovala jeho kariéru. Vydával desky, nyní CD, DVD, spolupracoval na různých dětských pěveckých projektech, vyprodává koncerty, natáčí videoklipy. Od roku 2000 vystupoval po celé České republice, ale i v zahraničí s kapelou „Zlatí paroháči“. V roce 2003 se stal v anketě Český slavík „Skokanem roku“ a v roce 2005 získal první Zlatou desku.
Hedvika Tůmová, která s Jakubem Smolíkem do Chrastavy přijela, studuje zpěv na Pražské konzervatoři, vystupovala v muzikálu „Bídníci“ v roli Cosetty, spolupodílí se na vedení dětského pěveckého sboru „Coro Piccolo“, natáčí filmovou hudbu pro televizi a rozhlas. Kromě zpěvu a divadla se věnuje také skládání. Svým nádherným zpěvem překvapila celé kino.


Jakub Smolík ke svým 55. narozeninám vydal 3CD „55 hitů – Best Of “ . 
Některé písničky z jeho posledního CD „Vítám každý nový den“ zazněly i v kině. Návštěvníci koncertu si měli možnost zakoupit plakáty i tyto obě CD.
Po skončení koncertu se Jakub Smolík i se zpěvačkou Hedvikou Tůmovou ochotně podepisovali a fotili se svými fanoušky.
Z kina odcházeli všichni spokojeni, pozitivně naladěni. A jak jsme se dozvěděli, mnozí si písničky Jakuba Smolíka notovali ještě doma.

J. Marxová