Požární ochrana očima dětí - ocenění umístěných v celostátní soutěži

video TV Chrastava  fotogalerie

Pod tímto názvem Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska každoročně vyhlašuje soutěž pro děti a mládež v rámci celé republiky. Nejdříve probíhají okresní pak krajská kola a nakonec celorepublikové kolo. 
Tato soutěž je vyhlašována v těchto kategoriích - literární práce, digitální technologie, výtvarné práce a účastní se jí děti mateřských, základních a středních škol.
Chrastavské děti se soutěže účastnily druhým rokem ve výtvarné kategorii a hned dosáhly úžasných výsledků – posuďte sami:


v okresním kole v dětech do pěti let se na prvním místě umístil JAKUB JAROŠ a na druhém místě STELA TOMANICOVÁ. 
Zvláštní cenu za model auta získala MÍŠA JONÁŠOVÁ.
V kategorii M2 – což jsou předškolácí (5 – 6 let) obsadily první místo tři děti za společnou práci – ADAM BROŽ, NATÁLIE FEJNEŠOVÁ A MATĚJ VARGA. Na druhém místě se umístila DANIELA AMBROŽOVÁ a na třetím MATĚJ VARGA.


V krajském kole vyhráli výtvarnou část již zmíněnou kategorii předškolních dětí opět naši tři nadějní výtvarníci: – ADAM BROŽ, NATÁLIE FEJNEŠOVÁ A MATĚJ VARGA.

Všechny práce byly zaslány na SH ČMS, vyhodnocení prováděla ÚORP v Praze. Zde bylo hodnoceno celkem 38882 prací z 1076 škol, z toho 441 mateřských, 599 základních a středních bylo celkem 36.

A máme se čím chlubit, protože ze všech těchto prací naše, chrastavské děti získaly druhé místo v republikovém kole v kategorii výtvarné práce.
Úspěšnými „chrastaváčky“ jsou: 
ADAM BROŽ, NATÁLIE FEJNEŠOVÁ A MATĚJ VARGA

Pro všechny děti jsme v úterý 2.června 2015 nejprve uspořádali slavnostní vyhlášení výsledků u nás v Chrastavě v obřadní síni města, kde obdrželi nejen diplomy, ale i ceny od Sdružení hasičů tak i od Města Chrastava. Slavnost byla velice milá a účastnily se jí nejen děti, ale i rodiče, zástupci mateřské školy, zástupci dobrovolných hasičů a zástupci města.

Vyhlášení republikového kola se konalo v ústředí Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Přibyslavy.
Tohoto vyhlášení se zúčastnily samozřejmě i naši malý výherci – Natálka Fejnešová a Matěj Varga, třetí spolumalíř Adam Brož bohužel nemohl.

Současně touto cestou velice děkuji za vstřícnost Hasičskému sboru z Hrádku nad Nisou, který nám poskytl auto vč. pana řidiče Tibora Kalferšta. Děkuji paní ředitelce MŠ Chrastava H. Hochmanové, panu kameramanovi V.Loučkovi a panu P. Urbanovi, tentokráte v roli fotografa, za náš společný doprovod dětí na tento slavností akt.


Všem dětem ještě jednou gratuluji a přeji nejen jim, ale i nám všem hezké a slunečné léto.

Zita Václavíková
místostarostka