Europoslanec Stanislav Polčák, evropské dotace a Chrastava

 

rozhovor pro TV Chrastava
 

Poslanec Evropského parlamentu JUDr. Stanislav Polčák, který v něm zastává místo místopředsedy Výboru pro regionální rozvoj, pořádá po celé republice odborné semináře o čerpání evropských dotací v programovacím období 2014-2020 (přestože dle číslovek již dané období probíhá, rozebíhá se ve skutečnosti v České republice teprve nyní a čerpání zřejmě začne až v roce 2016), určené především pro starosty.

V úterý dne 3. listopadu 2015 se uskutečnil závěrečný seminář, který byl určen pro Liberecký kraj a pro nás bylo ctí, že byla přijata naše nabídka a seminář se uskutečnil v Chrastavě. V Chrastavě nás tato problematika pochopitelně velmi zajímá, neboť v evropských dotacích se skrývá zřejmě jediná alespoň trochu reálná cesta, jak dosáhnout realizace nejtěžšího úkolu, který si klademe, a to je rekonstrukce (včetně přístavby) budovy základní školy ve Školní ulici v řádu 150 mil. Kč. A samozřejmě nás lákají i možnosti dalších projektů.

Přítomnost europoslance v Chrastavě si pochopitelně nenechala ujít Tv Chrastava, tím spíše, že dosud nikdy žádný europoslanec Chrastavu (přinejmenším oficiálně) nenavštívil. O tom, zda podrobila naše televize pana europoslance nemilosrdnému grilování, které ještě od žádné televize nikdy nezažil či se jednalo o přátelské popovídání, si může udělat obrázek každý návštěvník webových stránek našeho města.

V Chrastavě dne 04.11.2015 Ing. Michael Canov, starosta


Odkazy:
Stanislav Polčák v databázi Evropského parlamentu  
Stanislav Polčák ve wikipedii
Stanislav Polčák na stránkách STAN