Z P R Á V Y   O   K O L O V É v roce 2015

 

 

    Rok 2015 jsme začínali s celkem 25 členy, z toho 14 mužů (9 aktivních a 5 mužů členové), Juniorů celkem 2 a žáků 9.

Leden zahájili muži Elite prvním kolem 1. ligy v Přerově, borci Brodský Tomáš a Fadrhonc Daniel obsadili 4. místo, v květnu a září proběhla další dvě kola na Moravě, v obou těchto turnajích získali 4. místo. Po třech odehraných kolech a celkovým součtem bodů obsadila naše dvojice 3. místo a tím si udržela pozici v I. lize i pro další rok. Jen těsně jim unikl postup do nejvyšší soutěže v kolové – do extraligy, neboť postupovali závodníci pouze z prvního a druhého místa.
Mistrovství oblasti Libereckého kraje v kategorii Elite muži bylo v květnu pro naše závodníky rovněž úspěšné, dvojice Havle Roman a Matuškovič Pavel získala 2. místo, Culek Jiří a Fadrhonc Michal 4. místo, Hodaň Felix Dalibor a Košlík Vítězslav 5. místo.
Junioři odehráli toto mistrovství již v dubnu, zúčastnili se ho Horna Lukáš a Goral Oto, kteří získali 1. místo a druhá dvojice Dušek Pavel a Hradecký Ondřej získali 2. místo.
Žáci odehráli tuto soutěž rovněž v dubnu, dvojice žáků Horna Lukáš a Zubr Filip získali 1. místo, Pospíšil Lukáš a Gorol Oto 2. místo, Honzejk Adam a Kučera Lukáš 3. místo, Rožec Matěj a Málek Petr 4. místo, Tuček Miroslav a Vencl Ondřej 5. místo.
V soutěži Český pohár Elite muži v prvním kole zvítězila dvojice Brodský Tomáš a Fadrhonc Daniel, Mácha Petr a Matuškovič Pavel obsadili 3. místo a Fadrhonc Michal a Košlík Vítězslav 5. místo. V semifinále této soutěže se však naši závodníci umístili až na nepostupových místech, takže finále proběhlo bez našich závodníků.
V měsíci červnu se oddíl zapojil do programu Chrastavských slavností 2015 uspořádáním mezinárodního turnaje, zúčastnily se oddíly Chrastavy, Liberce a další závodníci ze SRN. Turnaj vyhrál Tomáš Brodský a Fadrhonc Daniel, druhá dvojice Fadrhonc Michal a Havle Roman obsadila 5. místo.
Rovněž v červnu se opět vydaly dvě dvojice našich závodníků na pozvání oddílu z Rombasu ve Francii na jejich turnaj. Naši Fadrhonc Daniel a Fadrhonc Michal soutěž vyhráli, Matuškovič Pavel a Košlík Vítězslav byli čtvrtí.
Během roku se muži Elite zúčastňovali na pozvání i mezinárodních turnajů v SRN, v Leutersdorfu získali Brodský Tomáš a Fadrhonc Daniel 2. místo a v měsíci listopadu se konal turnaj v NiederSeifersdorfu, kde vybojovala stejná dvojice 3. místo.
V říjnu proběhly Podzimní turnaje mužů Elite a Juniorů v Liberci a Chrastavě. V mužích Elite získali naši borci 1x 2. místo a 2x 6. místo, v Juniorech to byly turnaje kvalifikační a naši získali 1x 6. místo, 1x 9. místo a 1x 10. místo.
Junioři sehráli počátkem roku kvalifikační skupinu „A“ Mistrovství ČR v Chodsku, zde získala 1. místo Chrastava 1 (Dušek Pavel a Hradecký Ondřej) a Chrastava 2 (Horna Lukáš a Goral Oto) 4. místo. Předkola Mistrovství ČR, které se odehrálo ve Svitávce, se zúčastnili Dušek Pavel a Hradecký Ondřej, ale tím, že se umístili na 7. místě, se do finále neprobojovali.
V turnaji U 23 v roce 2015 za náš oddíl bojovali Junioři Culek Jiří a Fořt Filip, v 1. kole obsadili 8. místo a ve 2. kole 4. místo. Probojovali se tím do semifinále, kde skončili sedmí.
Soutěže žáků představují jednak Český pohár žáků, jehož 7. kola se zúčastnila v březnu ve Zlíně naše dvojice Horna Lukáš a Pospíšil Lukáš, umístili se na 4. místě a druhá chrastavská dvojice získala místo sedmé. Ve finále této soutěže získali místo 5.
Spolu se začátkem nového školního roku začalo nové kolo tohoto turnaje, do konce roku žáci odehráli v různých místech celkem pět kol. V těchto turnajích si vedli úspěšně, získali 5x 2. místo, 2x 3. místo, 1x 5. místo.
Další soutěže se týkají turnajů Mistrovství ČR žáků, ve kvalifikačním turnaji skupiny „A“ získali Horna Lukáš a Pospíšil Lukáš 2. místo, Málek Petr a Rožec Matěj 4. místo, Tuček Miroslav a Vencl Ondřej 6. místo. Ve finále Mistrovství ČR v kategorii žáků, které se odehrálo u nás v Chrastavě, si dvojice Horna Lukáš a Pospíšil Lukáš vybojovala 5. místo.
Celkově si oddíl vedl v roce 2015 úspěšně, obhájil účast v 1. lize, noví žáci oddílu se velmi dobře zapojili do bojů o vítězství ve všech žákovských turnajích a udržoval účast na turnajích v mezinárodních soutěžích v SRN i Francii.



Chrastava 18.03.2016

Celler Ladislav, vedoucí oddílu