Atletický pohár Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko – 1. ročník

 video TV Chrastava   fotogalerie    video TV RTM

 
Dne 19. 5. 2015 naše základní škola organizovala sportovní soutěž „O pohár Mikroregionu Hrádecko – Chrastavsko“ ve víceboji atletických dovedností. Hlavním pořadatelem soutěže, zaměřené na atletickou všestrannost, byl svazek obcí tohoto mikroregionu. Na multifunkčním hřišti u sportovní haly se utkalo v jednotlivých disciplínách 12 družstev 10 základních škol z 8 obcí mikroregionu (z Chrastavy, Hrádku nad Nisou, Bílého Kostela nad Nisou, Mníšku, Nové Vsi, Chotyně, Rynoltic a Oldřichova v Hájích). Družstva sestavená z žáků 1. až 5. tříd soutěžila v několika atletických disciplínách, nebo disciplínách inspirovaných lehkou atletikou. Výkony ze sprintu, skoku dalekého, běhu přes překážky, snožného trojskoku z místa, hodu míčkem nebo plným míčem byly jednotlivým soutěžícím přepočítávány na body. Pořadí týmů tak určil součet všech bodů od všech členů týmů a hodnocení štafet.

Všichni žáci nadšeně bojovali o co nejlepší výsledky, a tak jsme byli svědky pěkných sportovních výkonů. Čestně se tak zhostili sportovního klání, ve kterém se na 1. místě umístili žáci družstva „B“ ZŠ Chrastava, druhé místo obsadili žáci ze ZŠ Chotyně a na třetím místě skončilo družstvo „A“ ZŠ Chrastava.
Slavnostního zahájení i vyhlášení výsledků závodu byli přítomni představitelé zúčastněných obcí v čele s předsedkyní Mikroregionu paní Janou Mlejneckou, starostkou Chotyně. Všichni sportovci byli odměněni, vítězná družstva získala pohár a medaile.

Aleš Trpišovský - ředitel ZŠ Chrastava