Akce Dámského klubu

fotografie z drátkování

 

V letošním roce se Dámský klub sešel již dvakrát. Poprvé to bylo 16. ledna 2015 v CVA. Účastnice si vyzkoušely ruční šití patchworku pod vedením Dany Koldové, která má s touto metodou bohaté zkušenosti. Na ukázku přinesla své výrobky, např. polštáře, obaly na knihy, kytičky, kabelku, tašky, pouzdro na brýle. Předala nám cenné rady a své zkušenosti. A začalo se šít. Paní Koldová vedla ženy krok po kroku, s trpělivostí odpovídala na jejich dotazy, pomohla s výběrem látek. Každá z žen si odnášela svoji chňapku, kterou si tady rozpracovala a doma došila. Některé členky Dámského klubu se s nimi pochlubily na dalším setkání.

Další akce se uskutečnila v pátek 20. února 2015. Tentokrát se jednalo o drátkování s panem Josefem Zitkem. I tento podvečer byl velmi zajímavý. Pan Zitko se nám všem věnoval včetně dětí, které si oplétání drátkem také přišly vyzkoušet. Nejprve jsme si mohli prohlédnout mnoho krásných výrobků, jež vytvořil sám pan Zitko. Např. odrátkované vázy, květináče, hrníčky, lahvičky, andílky, šperky z drátků, různá zvířátka v kombinaci z kamínků a drátků. Inspiraci jsme měli možnost čerpat z několika knih, které nám pan Zitko zapůjčil. Zajímavou technikou je použití principu šité krajky při oplétání kamínku. Tím jsme začali. Ze začátku se nám moc smyčky nedařily, ale nakonec jsme každá svůj kamínek drátkem opletla. Pro mnohé z nás byla metoda drátkování první zkušenost práce s drátem. Pokračovali jsme odrátkováním malé lahvičky, ale na opletení květináčků nám již nezbyl čas. Přesto návštěvnice odcházely spokojeny. Tímto děkujeme paní Koldové a panu Zitkovi nejen za zajištění materiálu, ale i za jejich čas a trpělivost, obě akce se vydařily.

Na pátek 6. března 2015 Dámský klub připravil zábavný podvečer, kde si zasoutěžíme a pobavíme se. Přijďte mezi nás do CVA v 17.00 hodin, vstupné 20,- Kč, občerstvení je zajištěno.

J. Marxová