Pozvánka na březnovou výstavu

Společenský klub Chrastava Vás srdečně zve na březnovou výstavu malíře Leoše Konáše s názvem “ILUSTRACE pro děti“, která bude zahájena vernisáží 3. března 2014 v 15:00 hodin v městském infocentru.

Leoš Konáš se narodil 29. 10. 1943 ve Kdyni u Domažlic, absolvoval Střední uměleckou školu v Brně, je evidovaný člen ČFVU, ilustrátor, grafik, výtvarník, autor plakátů a omalovánek.

Za dobu své výtvarné činnosti uskutečnil řadu samostatných výstav, účastnil se přehlídek dětských ilustrací v ČR i zahraničí. Výtvarně spolupracoval s nakladatelstvími a časopisy, vytvářel filmové plakáty, spolupracoval s hudebním vydavatelstvím Supraphon, časopisy Mateřídouška a Sluníčko, s nakladatelstvím Albatros a Panorama.

Mezi jeho díla patří: Písanka pro kocoury, která je určena pro předškoláky a prvňáčky, obsahuje omalovánky, procvičování psaní a vystřihovánky. Učíme se čísla, kde se děti pomocí říkanek učí počítat, a kniha Mláďata.

Výstava potrvá od 3. do 27. března 2014 a pro děti budou připraveny omalovánky s tvorbou Leoše Konáše, které si mohou malí návštěvníci sami vybarvit.

 

Klára Sehnoutková