První tělostroj v provozu

video TV Chrastava  fotogalerie

Před několika lety mne na dovolené v turecké Antálii zaujali tělostroje. Důmyslná cvičební zařízení, kde mohl cvičit každý, kdo šel kolem, umístěná po celém městě. Několik let jsem svůj nápad postavit v Chrastavě obdobné tělostroje odkládal. Přeci jenom byla řada důležitějších věcí k financování (jeden tělostroj představuje 25 až 40 tisíc Kč). Myslím si však, že dospěla doba k tomu, abychom si tělostroje v Chrastavě pořídili a rozmístili je po celém městě. Zkušebně stojí v Chrastavě první, a to u chodníku v Pobřežní ulici naproti Muzeu hasičské techniky. Pokud zastupitelstvo záměr schválí v rozpočtu na rok 2015, bylo by jich v příštím roce 14 nebo 15 či ještě více po celém městě.

P.S.: Název tělostroj vymyslel novodobý český obrozenec Jakub Dvořák jinak též vedoucí odboru MěÚ, který má celou záležitost na starosti.

 

Workoutové hřiště

Co jsou tělostroje pro starší generaci, to by mělo být workoutové hřiště pro generaci mladou. Z iniciativy skupiny mladých pod vedením Jakuba Čeřovského jsme se rozhodli workoutové hřiště, což jsou silové prvky, vybudovat. Hotovo by mělo být do konce prázdnin.

 

V Chrastavě dne 4. srpna 2014    Michael Canov, starosta