Strom splněných přání potřetí

video TV Chrastava   fotogalerie

Město Chrastava uspořádalo již potřetí akci „Strom splněných přání“ pro děti z Dětského domova Krompach v Čechách. Tety s dětmi vyrobily přáníčka, která visela na stromečku v infocentru od začátku listopadu. Lidé, kteří se rozhodli tuto akci podpořit, si vybrali přáníčko a dárek, který tam byl napsán, zakoupili a přinesli do infocentra. Tady se všechny dárky a dárečky nejprve nafotily, pak zabalily, opět vyfotily a 18. prosince 2014 byly do dětského domova odvezeny. Pracovníky města Chrastava děti přivítaly cukrovím, každý dostal přáníčko, perníček a malý dáreček, který děcka vytvořila. Pro hosty byla připravena vánoční besídka se třemi pohádkami, básničkami, písničkami a na závěr s videem ze života v domově, které natočily a samy sestříhaly děti. Poté začalo samotné rozdávání dárků a podle jásotu, výkřiků a úsměvů dětí udělaly všechny velikou radost. Následovala návštěva všech bytů, kde se nám děti pochlubily novým vybavením, nabídly nám cukroví, které pekly s tetami, a znovu se pochlubily dárky.

Všem dárcům velice děkujeme, že splnili přání a touhy 45 dětem z tohoto domova. Nejednalo se jen o dárce z Chrastavy, ale i z Liberce, Prahy, Machnína, ze Stráže n. N. a Hrádku n. N..
Jmenovitě to jsou: rodina Bitmanova, paní I.Blechová, Z. Binarová, pan F. Bouda, paní M. Brulíková, Ing. Michael Canov, paní B. Dušková, manželé Efflerovi, paní paní Charlota Foyterová, manželé Hajnovi, paní H. Hlavatá, rodina Holanova, manželé Hruškovi, H.+M. Kačenovi, manželé Koldovi, Kopalovi, rodina Kopeckých, Koškova, Krauzova, Kratochvílova, manželé Kredbovi, pan Jiří Kůrka, manželé Lindnerovi, I.+V. Loučkovi, Marxovi, paní H. Matoušová, rodina Mouchova, manželé Novotní, Pečínkovi, pan Pokorný, paní P. Popelínská, manželé Rožcovi, Ryvolovi, K.+S. Sehnoutkovi, paní J. Suchanová, V. Šafaříková, manželé Šaurovi, Šlechtovi, paní M. Švecová, rodina H.+J. Šťastných, pan B. Václavík, paní Z. Václavíková st., Z. Václavíková ml., rodina E.+D. Vajnerova, paní K. Vaverová, pan I. Vydra, rodina Zahradníkova, paní E. Zoulová a manželé Žemličkovi. Dále to byly chrastavské spolky a firmy: KČT, oddíl nohejbalu – všech šest družstev, oddíl kuželkářů, oddíl stolního tenisu Spartak Chrastava, Sokol Ženy II, SPHMCH, T.O.Perseus, Autoškola Šimon, CA Vavera, Drogerie Teta, Jiteba, Květinářství+papírnictví Z. Zahradníková, Lékárna Z. Močárková, Mandelinka.eu – M. Kafková, Město Chrastava, kolektiv pracovníků OZO a ÚP MÚ Chrastava, kolektiv Pošty, Restaurace Laura, kolektiv ZŠ a Divadelní spolek, který zakoupil dárky z dobrovolného vstupného.

Jako poděkování bude pro zájemce v infocentru připraveno DVD z této akce.

J. Marxová
referentka infocentra Chrastava

Chrastava 29. ledna 2014