Secesní most a na něj navazující komunikace

  Okno se starostou .....viz okénko starosty

Okolo secesního mostu je stále rušno, opravy komunikací + demolice Seppu probíhají v jeho nejbližším okolí. Do konce července bude kompletně hotovo ze strany od náměstí. Tzn. Spojovací ulice včetně chodníků a její pravé napojení do ulic Mlýnská a Víta Nejedlého. Již v tuto chvíli je hotovo i levé napojení na ulici Pobřežní a samotná ulice Pobřežní (kolem Policie České republiky), včetně pobočné uličky ulice Mostní.

Za mostem probíhá úklid po demolici Seppu a hned na počátku srpna zde nastanou práce s třetí etapou průtahu na Frýdlant. Protože se snažíme, aby dopravní omezení bylo co nejmenší, již v tuto chvíli je uvolněn průchod pro pěší. Od počátku srpna chceme, aby směrem do Školní ulice mohla projíždět i motorizovaná doprava. Od poloviny srpna do jeho konce bude z důvodů prací na 3. etapě navíc uzavřena zatáčka spojující ulici Pobřežní s Vítkovskou a tudíž bude nutné využívat pro dopravu do Benteleru a na Vysokou starou trasu kolem secesního mostu a ulicí Školní. Tuto staronovou trasu budou moci využívat i ti, kteří budou směřovat do Vítkova, neboť po výjezdu ulicí Školní sjedou novou komunikací parkem.

Od počátku srpna navíc dojde v rámci povodňových oprav i k opravě zdi ve Vítkovské ulici. Je pravděpodobné, že při probíhajících pracích bude doprava vedena přes semafory.

 

V Chrastavě dne 21.07.2014 Michael Canov, starosta