Představení - Trapas nepřežiju! aneb Ten řízek nezvedej

video TV Chrastava   fotogalerie

Představení s názvem „Trapas nepřežiju!“, které se uskutečnilo v místním kině ve středu 19. února, měli možnost zhlédnout žáci 7., 8. a 9. tříd naší základní školy. Jednalo se o rychlou pomoc slušného chování v autě, na rautu, v kině i na schůzce. V hlavní roli si zahrála herečka Michaela Dolinová s mladým hercem Ladislavem Ondřejem, známým jako Jakub Mázl z Ordinace v Růžové zahradě. Ladislav Ondřej ztvárnil žáka 8. B, který přišel do nové školy v novém městě. V pravou chvíli se objevila paní RY-PO-SLUCH v podání Michaely Dolinové. Ta mu pomáhala s chováním na různých místech a ve svízelných situacích. Hercům se povedlo vtáhnout žáky do děje a ukázat jim s nadhledem, jak se mají slušně chovat. Celým kinem se ozýval častý smích, což bylo známkou toho, že se žákům představení velmi líbilo. Zpěv a tanec, který umocnil dojem diváků, byl výborným zpestřením hry. K oživení ale asi nejvíce patřilo vtažení diváků do děje, v němž si mladý herec v průběhu hry vybíral dívky z prvních řad. Ty pak vystoupily na jeviště a zahrály si po jeho boku.
Děkujeme S-klubu a panu Urbanovi za zajištění tohoto úspěšného pořadu.

Daniela Šustková

A jak hodnotí toto představení žáci naší školy?

Nedávno jsme se školou zhlédli divadelní představení Trapas nepřežiju! aneb Ten řízek nezvedej. Tam nás velice zábavnou, ale i poučnou formou divadelního představení provedli po parketu slušného chování a základech etikety. Toto představení se mi velmi líbilo a myslím, že nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že mělo velký úspěch.

Anna Zlochová 8. A

V představení vystupuje Ladislav Ondřej v roli Karla Loudy, který vystihl typické chování teenagera v našem věku. Michaela Dolinová, hrající dámu vyššího postavení, má Karla naučit, jak se chovat v autě, v kině, na rautu, na schůzce a další. V průběhu představení se z Karla stane mladý muž s vědomím co dělat při seznamování. Z přísné dámy se naopak stane žena, která se dokáže odvázat. Toto představení bych shrnula jako vtipné pojetí obyčejných pravidel etikety.

Anežka Šírová 8. A

Mé dojmy z představení „Trapas nepřežiju!“ jsou velmi pozitivní. Zábavné ztvárnění základních pravidel slušného chování se účinkujícím hercům povedla. Herci využili dokonce i diváky, ale v hodně malé míře. Když to shrnu, představení bylo hezké a poučné.