Podpora sportu v našem městě v roce 2014

Okno se starostou

video TV Chrastava - okénko starosty

Zastupitelstvo města rozhodlo na svém posledním zasedání o navýšení grantu pro sportovní a spolkovou činnost na dosud absolutně nejvyšší částku 500 tis. Kč (dosud nejvíce 400 tis. Kč). Zastupitelstvo dále rozhodlo o navýšení podpory přímo pro TJ Spartak Chrastava ze 100 na 200 tis. Kč (100 tis. Kč určeno na běžnou údržbu sportovní haly, nově 100 tis. Kč na údržbu fotbalového areálu ve Sportovní ulici). Navíc zastupitelstvo schválilo obdobně jako v minulých letech dalších 100 tis. Kč na podporu mimořádných sportovních akcí.

Zastupitelstvo města dále schválilo dvě mimořádné investiční akce sportovního charakteru. Pro podporu požárního sportu bylo schváleno 500 tis. Kč na vybudování sportovního cvičiště v nově vzniklém areálu po demolici tzv. kulturáku a dále uvolnilo 350 tis. Kč pro vybudování nového beach volejbalového hřiště v areálu koupaliště.

V neposlední řadě pak uvolnilo zastupitelstvo 300 tis. Kč na pomoc TJ Spartak s projektovou přípravou rekonstrukce sportovní haly (projekt je prvotní nezbytnou součástí možnosti žádat o dotace).

Veškerá výše uvedená opatření na další podporu sportu v našem městě učinilo zastupitelstvo města jednomyslně.

 

V Chrastavě dne 19. března 2014 Michael Canov, starosta