Finalista soutěže o nejlepšího starostu České republiky 2010-2014

V úterý dne 16. září 2014 byly v reprezentačních prostorách Pražského hradu vyhlášeny výsledky soutěže Nejlepší starosta 2010-2014. Šlo o vůbec první takového ocenění práce starostů v porevoluční historii, možná v historii Československa a České republiky vůbec. Celou akci organizoval Svaz měst a obcí České republiky pod záštitou prezidenta České republiky Miloše Zemana.

Samotný akt ve Španělském sále byl velice důstojný. Projevy přednesli prezident republiky, předseda Senátu, předseda Poslanecké sněmovny, premiér České republiky a předseda SMO. Státní hymnu zazpíval za doprovodu Hudby hradní stráže sólista opery Národního divadla.

Vážení spoluobčané, dovoluji si Vás informovat, že se mně dostalo té cti, že jsem byl vyhodnocen jedním z padesáti finalistů této soutěže a obdržel pamětní diplom. Pro mě osobně byla nebývalou poctou již jen samotná pozvánka na Pražský hrad. Takto bylo nominováno 300 starostek a starostů, primátorek a primátorů.V České republice je přitom obcí více než 6 tisíc a dobře vím jak kvalitní a poctivou práci vykonává drtivá většina mých kolegů. Své ocenění chápu jako ocenění práce i všech mých spolupracovníků, neboť bez nich bych nic nedokázal.

Nejlepších starostů České republiky bylo vyhlášeno 14 (za každý kraj jeden). Za Liberecký kraj kolega starosta a podporovatel hnutí Starostové pro Liberecký kraj František Kryšpín z Habartic, který tak dostal krásnou tečku za 23 let práce starosty (již nebude obhajovat). Cenu pro nejlepšího primátora České republiky obdržel občanský demokrat Petr Beitl, primátor Jablonce nad Nisou. Spolu s hejtmanem panem Martinem Půtou jsem oběma blahopřál k zaslouženému velmi prestižnímu ocenění přímo na místě. 

V Chrastavě dne 17.09.2014 Michael Canov, starosta

Pozvánka na Pražský hrad zde

Diplom finalisty soutěže zde