Dámský klub v září

 

Dámský klub funguje již tři roky a za tu dobu připravil více jak 50 akcí. V září 2014 se sešel hned dvakrát. Nejprve jeho členky naplánovaly akce na další měsíce a na pátek 19.9. 2014 bylo připravené „Vyrábění z jemných korálků“. Tento podvečer se uskutečnil pod vedením paní Ivany Rybářové z Janova Dolu. Na úvod nás nejprve krátce seznámila s historií skláren a výroby korálků. A následně jsme se pustily do tvoření. Z navléknutých korálků začaly vznikat kytičky, motýlci, náramky. Paní Rybářová nám přinesla také ukázat své korálkové výrobky. Nejen již zmíněné motýly a květy, ale samozřejmě šperky, náušnice, růžence, zvířátka, svícínky, vázičky a také i vánoční ozdoby a velikonoční korálková vajíčka. Každá účastnice obdržela dárek.

S paní Rybářovou jsme se neviděly naposledy, ale domluvily jsme se na další spolupráci. Nejbližší akce se bude konat v prosinci, kdy budete moci navštívit vánoční výstavu, kde se budou prodávat její výrobky, zejména vánoční ozdoby.

Dámský klub se opět sejde v pátek 17.10. 2014 v 17:00 hod. v klubu Trojlístek v Turpišově ulici pod vedením Jany Eichlerové, kde budeme malovat kočky na tašky. Jste srdečně zvány.

J.Marxová