Vydejte se na Hvězdicovou jízdu!

Smyslem Hvězdicové jízdy, která se v letošním roce koná 17. 5. 2014, je start z devíti různých míst a společné setkání všech startujících v cíli - v Žitavě (park Weinau). Zde bude čekat na účastníky oblíbené cyklojízdy doprovodný kulturní program. Na každé trase bude pro cyklisty připraveno několik kontrolních stanovišť, kde si budou moci průjezd místem nechat potvrdit razítkem nebo se občerstvit. Z českého území startují 3 trasy - z Rumburku, Nového Boru a Liberce. S účastnickým pasem a nejméně třemi nasbíranými razítky se cyklisté budou moci v cíli zúčastnit tomboly a získají diplom. Do cíle mohou účastníci dojet individuálně či ve skupinách z celého regionu. Pro zájemce bude i letos v nabídce zpětná autobusová doprava. Informace i českém jazyce najdete na webu http://sternradfahrt.de

Trasa z Rumburku povede přes Seifhennersdorf – Varnsdorf – Großschönau – Hainewalde – Mittelherwigsdorf – Hörnitz do Žitavy a bude dlouhá 33 km.

Z Nového Boru povede trasa přes Sloup v Čechách - Lindavu – Kunratice u Cvikova - Mařenice – Heřmanice v Podještědí - Oybin – Hartau – Hrádek nad Nisou do Žitavy a bude dlouhá 44 km.

Z Liberce se pojede přes Machnín - Chrastavu – Bílý Kostel nad Nisou – Hrádek nad Nisou do Žitavy a trasa bude dlouhá 37 km.

Hvězdicová jízda je realizována z prostředků Evropské unie z Fondu pro regionální rozvoj a za podpory Euroregionu Nisa.


Popis tras zde


Letos vede jedna z devíti tras i přes Chrastavu a chrastavské infocentrum se stane v sobotu 17. 5. 2014 kontrolním místem.

Cyklisté obdrží do svých cyklopasů razítko, dostanou nálepku a mapu Hvězdicové jízdy. Cílem této tradiční jarní akce je letos park ve Weinau v Žitavě, kde se setkají všechny trasy. Ty jsou dlouhé od 27 km až do 89 km a každý cyklista si může vybrat podle svých schopností. Trasa č. 8 má start v Liberci a vede přes Machnín, Chrastavu, Bílý Kostel nad Nisou do Hrádku nad Nisou a do Žitavy. Celkově je dlouhá 37 km.

J. Marxová