V Ý Z V A

Město Chrastava vyhlašuje pro rok 2014 grant  

na podporu rozvoje sportovní, kulturní, spolkové činnosti a cestovního ruchu

 

Zastupitelstvo města schválilo na svém zasedání dne 03.02.2014 rozpočet města na rok 2014 – č. 2014/01/V - jehož součástí je grant na podporu rozvoje sportovní, kulturní, spolkové činnosti a cestovního ruchu ve výši Kč 500.000,- pro kalendářní rok 2014.

Žadatelem může být právnická nebo fyzická osoba, jakož i složky organizační struktury právnických osob (např. sportovní oddíly TJ Spartak apod.) působící na území města.

Písemná žádost o poskytnutí finančních prostředků musí být doručena do Společenského klubu, organizační složky města, Turpišova 407, 463 31 Chrastava, e-mail: sklub@chrastava.cz, nebo na podatelnu Městského úřadu, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava, e-mail: podatelna@chrastava.cz

nejpozději do 28. 03. 2014

 Bc. Pavel Urban, vedoucí Společenského klubu

-------------------------------------------------------------------------------------------

Úplné znění žádosti, požadované přílohy a pravidla pro přidělení grantu jsou k dispozici na:

·  www.chrastava.cz 

· Společenský klub, Turpišova 407, 463 31 Chrastava – Pavel Urban, Kateřina Králová

· Informace na tel.: 482 312 231, 485 143 348, email: sklub@chrastava.cz 

· Žádost o poskytnutí finančních prostředků z grantu  

· Pravidla pro přidělení grantu z rozpočtu Města Chrastavy pro rok 2014

· Závěrečné vyúčtování a závěrečná zpráva  

 

Pravidla pro přidělení grantu z rozpočtu Města Chrastavy pro rok 2014

Úvodní ustanovení

Finanční prostředky z rozpočtu Města Chrastavy budou použity k přímé podpoře sportovních, kulturních, spolkových aktivit a cestovního ruchu.

Poskytování finančních prostředků administruje Společenský klub, organizační složka města.

Žadatelem může být právnická nebo fyzická osoba, složky organizační struktury právnických osob působící na území města.

 

Podmínky účasti

Účast žadatele je možná po předložení žádosti o poskytnutí grantu z rozpočtu Města Chrastavy prostřednictvím Společenského klubu, organizační složky města na základě zveřejněné výzvy.

 

Výzva k podání žádosti

Výzva k podání žádostí o poskytnutí grantu z rozpočtu Města Chrastavy pro rok 2014 je zveřejněna v Chrastavských listech č. 3/2014 a na webových stránkách Města Chrastavy.

Výzva obsahuje tyto údaje:

Výzva musí být zveřejněna alespoň 25 dní před termínem ukončení příjmu žádostí.

 

Způsob podání žádosti

Žádosti musí být podány v písemné podobě na Společenský klub, organizační složku Města Chrastavy, Turpišova 236, 463 31 Chrastava, nejpozději v den ukončení příjmů žádostí. Termín je konkretizován ve výzvě pro daný rok.

Přílohy žádosti musí vždy obsahovat:

Posuzovány budou pouze kompletně a správně vyplněné žádosti podané na aktuálních formulářích pro příslušný rok a obsahující všechny požadované údaje a přílohy, které byly doručeny na Společenský klub, organizační složku Města Chrastavy nejpozději v den ukončení příjmu žádostí.

Formální a administrativní úplnost žádostí posoudí Společenský klub, organizační složka města. Neúplné žádosti a žádosti podané po termínu přijmu žádostí budou vyřazeny.

Všechny kompletně vyplněné, úplné a včas podané žádosti budou předloženy k projednání Komisi grantu, která zpracuje návrh na přidělení a výši grantu a tento návrh předloží na nejbližším možném zasedání Zastupitelstva Města Chrastavy. 5-ti člennou komisi jmenuje Zastupitelstva Města , která stanoví kriteria hodnocení. Předseda komise přeloží návrh na rozdělení grantu na ZM dne 14/04/2014 ke schválení.

Zastupitelstvo města schválí poskytnutí grantu žadateli.

Všichni žadatelé budou písemně vyrozuměni o výsledku rozhodnutí do 15 dnů od ověření usnesení zastupitelstva města. Výsledky budou též zveřejněny na internetové stránce Města Chrastavy.

 

Poskytnutí grantu z rozpočtu Města Chrastavy

Na poskytnutí grantu z rozpočtu Města Chrastavy není právní nárok.

 

Kontrola využití přidělených prostředků

Společenský klub, organizační složka Města Chrastavy nebo jiné orgány Města Chrastavy mají právo kontrolovat využití přidělených finančních prostředků.

 

Vyúčtování

Přidělené finanční prostředky z grantu musí být vyúčtovány do 28. listopadu 2014 a to formou závěrečného vyúčtování a závěrečné zprávy na příslušných formulářích.

Pokud příjemce nepředloží řádně a včas doklady pro vyúčtování poskytnutého finančního příspěvku nejpozději do 28.11. 2014 na Hospodářsko-finanční odbor Města Chrastavy , zaniká příjemci nárok na poskytnutí finančního příspěvku a je povinen tento finanční příspěvek vrátit do 12.12.2014.

Součástí závěrečného vyúčtování a závěrečné zprávy jsou kopie dokladů (např. faktury a doklady o jejich zaplacení apod.) vztahující se k použití poskytnutého finančního příspěvku a prokazující skutečné náklady na uskutečnění akce v roce 2014.

K vyúčtování předkládá příjemce doklady ve výši schváleného finančního příspěvku.

 

Závěrečné ustanovení

Přílohou pravidel jsou vzory formulářů a doporučené vzory písemností:

č.1. - Žádost o poskytnutí finančních prostředků z grantu Města Chrastavy

č.2. - Závěrečné vyúčtování a závěrečná zpráva