Listopadová výstava v městské galerii

fotogalerie    video TV Chrastava

Společenský klub Chrastava zve širokou veřejnost do městské galerie na listopadovou výstavu, která byla zahájena vernisáží v pondělí 4. 11. 2013 v 15:00 hodin a potrvá do 27. 11. 2013. Tentokrát se nám představil další šikovný chrastavský občan pan LADISLAV KRATOCHVÍL. Ukázal nám své grafiky a výšivky. Výstava nese název „RUCE, které umí“ a můžete ji navštívit denně po celý týden.

Ladislav Kratochvíl se narodil 24. 11. 1967 v Roudnici nad Labem. Od dětství velmi rád maloval. V letech 1978 – 1982 navštěvoval Lidovou školu umění v Litoměřicích s výborným prospěchem. Své nadání chtěl zdokonalit v některé další výtvarné škole. Zdárně složil talentové zkoušky na Střední odborné učiliště v Kamenickém Šenově, obor malíř skla a porcelánu. Bohužel pro velký počet uchazečů nebyl přijat. Na malovaní ale nezanevřel a grafice se věnuje i nadále, ovšem již jen jako koníčku. Externě vypomáhal v grafickém studiu. Před lety namaloval omalovánku plnou dinosaurů pod názvem „Kamarádi z pravěku“. Do Chrastavy se přistěhoval v červnu 2007. Uchvátila ho okolní krajina jako stvořená pro výtvarnou činnost.

Na výstavě, která je prodejní, můžete spatřit obrázky, které se jmenují „Emanuel“, „Sněženky“, „Měsíček“, „Mája“, „Ferda“, „Netopýr“, „Beruška“, „Růže“, „Rozárka“. Unikátní výšivky v rámech, které jsou též ke koupi, nesou název např. „Hradčany“, „Národní divadlo“, „Karlštejn“, „Madona“, „Podzim u jezera“, „Zima“, „Vodopád“, „Hostina“, „Šeříky“, „Sýkorky“ či „Koťata“.

Jste srdečně zváni na tuto výstavu a současně si můžete ještě do poloviny listopadu prohlédnout i výstavu minerálů „Minerale des Schwarzwaldes“, o které jsme vás již informovali.

J. Marxová

Další media:

video RTM