Zastupitelstvo města rozšířilo od 1. června 2013 výčet veřejných prostranství, na kterých jsou chovatelé povinni vést psa pouze na vodítku

ZM dne 15. 4. 2013 schválilo obecně závaznou vyhlášku (OZV) č. 1/2013, jež mění a doplňuje obecně závaznou vyhlášku č. 3/2007 ze dne 18. června 2007, kterou byla stanovena pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci.

Novelizace spočívá v tom, že byl rozšířen okruh – rozsah – výčet veřejných prostranství, na kterých je možný pohyb psů v době od 7:00 do 20:00 hodin pouze připoutaných k vodítku chovatele. K novelizaci bylo přistoupeno na základě podnětu chovatele. Při té příležitosti byla do výčtu veřejných prostranství přidána taková další, na kterých podle dosavadních zkušeností strážníků městské policie nejvíce hrozí vznik konfliktů a střetů mezi miláčky chovatelů, samotnými chovateli, nic zlého netušícími chodci, případně projíždějícími vozidly. Jsou to zejména místa s  intenzivním pohybem chodců i vozidel během celého dne. Příloha č. 1 vyhlášky má část písemnou, kde jsou uvedeny názvy veřejných prostranství, např. ulic, náměstí apod., včetně parcelního vymezení. Druhá část přílohy č. 1 je grafická, sloužící rychlejší orientaci. Na leteckém snímku Chrastavy s parcelní situací dle katastru nemovitostí jsou veřejná prostranství vyznačena čarou, případně šrafem.

http://www.chrastava.com/zm/taj/2013/03/verejna_prostranstvi.pdf 

V článku II. OZV je stanoveno, že nabývá účinnosti dnem 1. června 2013. Schválené rozšíření ploch veřejných prostranství, na kterých je povinnost chovatele vésti v době od 7.00 do 20.00 psa na vodítku, nastává k tomuto datu.

V případě nejasností se mohou občané obrátit s dotazy na referenta odboru pro záležitosti občanů pana K. Pokorného tel.: 482 363 846.