Střelci hodnotí první půlrok 2013

Sportovní střelecký klub při AVZO TSČ ČR ZO Chrastava se za uplynulé pololetí zúčastnil šestnácti střeleckých soutěží, z toho jedné mezinárodní v Německu. Celkem třikrát vystoupili na nejvyšší stupínek, 4x byli stříbrní, 2x bronzoví, 3x skončili přímo pod stupínkem a 5x se umístili na pátém místě. Z Německa jsme přivezli jedno první a jedno druhé místo. Z toho vystříleli čtyři první výkonnostní třídy, patnáct druhých a dvanáct třetích výkonnostních tříd.

Sami jsme uspořádali čtyři střelecké soutěže. Daří se nám a stává se tradicí střelecká soutěž historických zbraní. Na tuto soutěž k nám jezdí pravidelně z celé republiky kolem 30 střelců. Začali jsme pořádat střeleckou soutěž ve střelbě z libovolné malorážky (pušky). Už tradičně v rámci Chrastavských slavností pořádáme Dny otevřených dveří pro veřejnost. Zde si mohou zájemci vyzkoušet pod vedením zkušených střelců, co taková sportovní střelba obnáší. Za dva dny se tu vystřídá kolem tří set lidí. Někteří už nás navštěvují pravidelně každý rok.

Na další pololetí plánujeme uspořádat dvě střelecké soutěže. Jednalo by se o LM, SM 60,3x20 a historické zbraně. Také jsme se přihlásili na uspořádání MR AVZO TSČ ČR v puškových disciplínách v roce 2014 ve střelbě z LM, SM 60, 3x20 a LM 3x40.

Naší odměnou je nejen pravidelná účast střelců na našich soutěžích, pozvánka na soutěže nejen v rámci ČR, ale i na soutěže sousedních států.

Náš pravidelný trénink je v úterý a ve čtvrtek. Zveme proto všechny příznivce sportovní střelby. K dispozici jsou vzduchové a malorážkové pušky i pistole, které v rámci tréninku rádi zapůjčíme.

 

Josef RAJNOHA, vedoucí SSK