Chrastavské šlápoty 2013

 

Klub českých turistů pořádá ve spolupráci se Společenským klubem Chrastava jubilejní tradiční zimní turistický pochod, v sobotu 12. ledna 2013.

Prezence: místo startu a cíle, od 7:30 hodin v prostorách CVA (centrum volnočasových aktivit, bývalá školní jídelna.)

Tratě: 7 km, 10 km, 15 km, 20 km start průběžně do 9:00 hodin.

Startovné: dospělí 30,- Kč, mládež do 15 let 15,- Kč.

Sleva Eurobeds: členové KČT nad 15 let po předložení členského průkazu s kartou Eurobeds obdrží zpět 10,- Kč.

Přihlášky: nezasílejte, počet účastníků není omezen, přihláška se vyplňuje až při prezenci.

Ukončení pochodu je v 15:00 hodin. V případě, že nedokončíš pochod, podej zprávu jakýmkoliv způsobem pořadatelům na kontrolách nebo do cílového prostoru.

Spojení: sledujte aktuální jízdní řád odjezdů vlaků z Liberce, Hrádku n.N., Varnsdorfu. Do Chrastavy využijte autobusové spojení z Liberce v 7:30 a z Frýdlantu v 6:10 hodin.

Další informace:

Pochod se koná za každého počasí. Každý účastník si zvolí trať podle své chuti, sil a schopností. Pamatuj na vhodné zimní oblečení a obutí. Občerstvení na tratích z vlastních zásob, na kontrolních bodech podle dopravní dostupnosti čaj. Každý účastník obdrží v cíli diplom, keramickou upomínku na 40. ročník CHŠ a malé občerstvení. I v zimní přírodě je nutno chovat se ukázněně. Pečlivě sleduj značení tratí a nevybočuj mimo vytýčenou trasu. Je to v zájmu tvé bezpečnosti. V posledních ročnících pochodu přichází stále více účastníků i se svými psy. Upozorňujeme je na to, že na trasách musí být psi na vodítku.

Pořadatel nezajišťuje ubytování.

Mnoho pěkných turistických zážitků v roce 2013 vám přejí a na Vaši účast se těší pořadatelé Klubu českých turistů v Chrastavě.

Adresa pro korespondenci: Jan Horáček, Střelecký Vrch 611, 46331 Chrastava.

Informace najdete na internetové adrese www.chrastava.cz  v sekci "Sport"  nebo  infocentrum Chrastava, tel. 485 143 161.

Chceš se stát členem Klubu českých turistů? Informuj se při prezenci u pořadatelů, kde můžeš ihned vyplnit přihlášku. Pro sběratele je připravena dřevěná turistická známka a 7 druhů turistických vizitek. Mapa Hrádecko-Chrastavsko 1:25 000 je k dostání v infocentru Chrastava. Další turistickou akcí pro veřejnost bude setkání na Výhledech v sobotu 20. 4. 2013.

Klub českých turistů oslavuje v roce 2013 125. výročí svého založení.

Popis tratí:

Všechny trasy od startu vpravo, u spořitelny opět vpravo, průchod tržnicí a autobusovým terminálem přes nový most, za mostem vlevo Pobřežní ulicí až k čističce, zde přes novou lávku podchodem pod tratí, za podchodem vpravo směr Bílý Kostel (vlastní značení).V Bílém Kostele vlevo přes železniční přejezd po žluté do Lužního Dolu.
Trasa 7 a 10 km zde odbočí vlevo (pomocná kontrola) směr Panenská Hůrka (kontrola s občerstvením).
Trasa 7 km za kontrolou odbočí po zelené turistické značce do Chrastavy.
Trasa 10 km za kontrolou pokračuje po místním značení směr
Andělská Hora, Chrastava.
Trasy 15 a 20 km pokračují Lužním Dolem k Buku Republiky (kontrola s občerstvením).
Trasa 15 km zde odbočí vlevo po zelené turistické značce směr Panenská Hůrka (kontrola s občerstvením), pokračuje dále po místním značení směr Andělská Hora, Chrastava.
Trasa 20 km pokračuje od Buku Republiky vlevo po modré turistické značce směr Hamrštejn (lanová lávka-transbordér, pomocná kontrola), dále Andělská Hora, Chrastava.

Volební místnost č. 2 přesunuta do budovy základní školy.