Rekonstrukce a stavby probíhají i o prázdninách

video TV Chrastava

Na četné dotazy našich obyvatel přinášíme v reportáži TV Chrastava stručný přehled toho, které stavební akce běží i nyní v těchto dnech o prázdninách.

1) Na třech místech probíhá krajská popovodňová oprava komunikace Chrastava I, a to jak na straně u Nové Vsi, tak v centru města (na náměstí a v Žitavské ulici), i na straně opačné u Kryštofova Údolí. Uvedená místa by měla být kompletně opravena a zrekonstruována do konce listopadu. Do tohoto termínu by měla být hotova i ta část Frýdlantské ulice, kde dosud opravy nezačaly.

2) Nadále probíhají opravy koryt Jeřice a Vítkovského potoka v rámci popovodňových náprav škod ze strany Povodí Labe. Hotovo by mělo být do konce listopadu.

3) Probíhá rekonstrukce místní komunikace v Bezručově ulici. Již proběhly opravy plynového potrubí, právě v těchto dnech probíhá jednání s SVS ohledně potřebnosti opravy kanalizace, která se po odkrytí ukázala býti v téměř havarijním stavu. Bez této opravy by hrozilo, že by se čerstvě zhotovená komunikace musela po dokončení znovu rozkopávat (a občané by si ťukali na čelo). Tak snad budeme ve vyjednávání úspěšní. Hned po těchto havarijních opravách by zhotovitel začal s rekonstrukcí samotné komunikace. Ta by měla trvat dva měsíce.

4) U činžovních domů (ul. Turpišova a Bezručova) byla dokončena oprava přístupové účelové komunikace před čísly popisnými 247 až 249 (ve vnitrobloku vedle ulice Bezručova). Byla obnovena obruba z dlažebních kostek, povrch urovnán, dosypán asfaltovým recyklátem a zaválcován. Obnovená cesta umožňuje parkování pro obyvatele.

5) Rekonstruuje se Eichstättská cesta (schody). V tuto chvíli se opravuje plynovod, následovat bude kompletní a komplexní rekonstrukce (včetně zasazení erbů našeho partnerského města na desce z jejich kamene vedle erbů Chrastavy na desce z liberecké žuly, a to na třech místech Eichstättské cesty).

6) Dokončuje se rekonstrukce budovy Mateřské školy v Revoluční ulici. Slavnostní otevření, na které je veřejnost srdečně zvána, proběhne v pondělí dne 2. září 2013 od 15:00 hodin.

7) Naplno probíhá výstavba multifunkčního hřiště namísto někdejšího hřiště škvárového (za sportovní halou). Slavnostní otevření, na které je veřejnost srdečně zvána, proběhne ve středu dne 4. září 2013 od 15:00 hodin.

 

 

V Chrastavě dne 16.07.2013 Michael Canov, starosta