KČT zve na výlet do Prahy

Chrastavští turisté na jaře podnikli již čtyři výlety. O Výhledech, které byly uspořádány 20. dubna 2013, jsme informovali v minulých listech.
4. května 2013 se konal v Hrádku nad Nisou 42. ročník „Lužické padesátky“, jehož se tradičně mnozí z nás účastní.

Bylo tomu tak i letos, počasí vyšlo a šlapalo se dobře.

O týden později, 11. 5. 2013, jsme uspořádali první autobusový zájezd, a to do Českého Dubu, kde byl připraven 34. ročník pochodu „Krajem Karolíny Světlé“. I tady počasí celkem přálo. Někteří šlapali Českodubskem poprvé a byli místní krajinou mile překvapeni.

Cílem zatím posledního výletu byl Kamenický Šenov. Tady na nás čekal 18. května 14. ročník turistického pochodu “Za kvetoucí měsíčnicí“. Ale zde se počasí vyřádilo. Lilo celou cestu, měsíčnice své květy před deštěm ukrývala a vraceli jsme se celí promoklí, takže jsme si přírody příliš neužili. Ovšem náladu jsme si zkazit nenechali.

Ve čtvrtek 30. května vyrážíme na výlet na Kokořínsko, kam se všichni těšíme, protože tento kraj je úžasný.

A konečně v neděli 16. června 2013 nás přivítá Praha, kde vyvrcholí oslavy 125. výročí činnosti Klubu českých turistů.

Od pátku do neděle se konají různé akce na mnoha místech Prahy pro turisty, pro cyklisty, ale i pro vodáky. Můžete za zvýhodněné vstupné navštívit vybrané pražské památky, muzea, výstavy a po zaplacení startovného zdarma zajít do Botanické zahrady, Muzea lega a do Galerie Pilsner Urquell. Mezi 13:00 – 17:00 hod. se koná piknik s programem v Botanické zahradě.

Také bude po celé Praze probíhat „Štemplmánie“, což je soutěž ve sběru razítek. Můžete jich získat více jak třicet. Podrobnější informace najdete na www.prahouturistickou.cz , www.muzeumpraha.cz nebo www.kct.cz.

Na tento zájezd máme ještě několik volných míst, a proto neváhejte a pojeďte s námi. Můžete si vytvořit svůj vlastní program. Cena za autobus je pouhých 100,- Kč. Přihlásit se můžete v infocentru nebo na čísle 485 143 161.

KČT – J. Marxová