Infocentrum nově nabízí

 

Nejen pro turisty a milovníky rozhleden je vydána publikace „SMRK – hora předalekých rozhledů“. Smrk je se svojí výškou 1 124 m n. m. nejvyšší horou Jizerských hor. Publikace vyšla k desátému výročí nové rozhledny. Je napsána poutavě a bohatě doplněna fotografiemi. Dozvíte se i příběh staré rozhledny na Smrku, která na jeho vrcholu stála více jak půl století. V infocentru je k dostání za 75,- Kč.

Z knih nově nabízíme dílo Mgr.Vladimíry Hamalové „Severní letokruhy“, kterou vydal Kalendář Liberecka. Ze čtyřiceti příběhů si můžete složit mozaiku životních osudů lidí a země na severu Čech. Své zastoupení zde má i Chrastava ve třináctém příběhu se dvěma fotografiemi. Ostatně všechna vyprávění jsou doplněna historickými fotkami. Vladimíra Halamová jako redaktorka – publicista Českého rozhlasu Sever procestovala v letech 2007 – 2011 přes šedesát měst, obcí, vesniček a různých míst Libereckého kraje a všude tam natáčela rozhovory k víkendovým rozhlasovým pořadům. A tak vznikla tato knížka z vyslechnutých vzpomínek a poznatků o životě kraje, ve kterém žijeme. Knihu si můžete zakoupit za 202,- Kč.

Další z nabídek je kniha „Máchův kraj poetický a jeho odraz nejen v díle Karla Hynka Máchy“. Kniha je sestavená z mnoha krásných fotografií autorů Zdeňka Halíře a Vladimíra Kuřátka. Své vyznání kraji K. H. Máchy vyjádřila v knize Renata Mauserová. V infocentru se tato kniha prodává za cenu 280,- Kč.

Turistickou výroční známku transborderu jsme vyprodali a nyní je pro sběratele připravena ke koupi nová dřevěná turistická známka transborderu s číslem 2010 za 30,- Kč.

Rozšířili jsme i sortiment pohledů. Blíží se zima a zimní polednice máme ve dvou provedeních.

A stejně jako v minulých letech i letos si můžete udělat radost nástěnným kalendářem za 70,- Kč s fotografiemi Chrastavy, který je doplněn i fotkami z partnerských měst Eichstättu a Lwówku Śląského.

Těšíme se na Vaši návštěvu v chrastavském infocentru.

J. Marxová