Chrastava opět v radě Euroregionu Nisa

Sál plný starostů - v první řadě z Hrádku, Chrastavy a Jilemnice za nimi ze Železného Brodu a Frýdlantu   Sál plný starostů - v první řadě z Hrádku, Chrastavy a Jilemnice za nimi ze Železného Brodu a Frýdlantu

Chrastava získala na volebním zasedání Euroregionu Nisa v pátek dne 19. dubna 2013 opětovně prestižní místo v jeho radě. Místo v radě Euroregionu Nisa je nejen prestižní, ale vyjadřuje i důvěru okolních obcí v prosazování zájmů celého zdejšího mikroregionu.

Prostřednictvím Euroregionu Nisa byla realizována ve prospěch města Chrastava řada dotačních akcí, jako např. pro hasiče cisterna a Toyota či řada investičních akci s naším polským partnerským městem Lwówek Śląski (Führichův dům, budova městského muzea, morový sloup, kašna).

Největší radost však máme, když dojde v rámci Euroregionu ke skvělé reprezentaci našeho města, jako se podařilo naší základní škole, která zvítězila v ceně Euroregionu Nisa v kategorii vzdělání za rok 2012 za skvělý projekt v oblasti geologie a mineralogie či již v roce 2009, kdy jsme zvítězili spolu s naším polským partnerským městem v hlavní kategorii komunálního partnerství.

Staronovým předsedou Euroregionu Nisa se stal hejtman Martin Půta.

 

V Chrastavě dne 22.04. 2013     Michael Canov, starosta