Fotbalový turnaj partnerských měst 2013

fotogalerie  holandský článek  německé noviny

Dne 26. 7. 2013 byl zahájen další z řady partnerských fotbalových turnajů. Tentokrát již v pořadí 10. ročník se uskutečnil v partnerském městě Eichstätt v Německu.

Odjezd chrastavských fotbalistů (dorostu a mladších žáků) spolu s vedením města proběhl již v dopoledních hodinách tentýž den a i když panovalo velmi horké počasí, na velmi dobré náladě to chrastavské posádce autobusu neubralo.
V podvečer, když jsme zdárně dorazili do města Eichstätt, jsme byli přivítáni zdejším vedením města, ubytováni a po příjezdu zbylých mužstev z Itálie a Polska přizváni k večeři, která byla více než štědrá.
Vstřícnost, štědré pohoštění a dobrá nálada našich hostitelů nás provázela celým pobytem.

V sobotu dopoledne byl zahájen turnaj, a to jak kategorie U13, tak souběžně na druhém hřišti U17.
Turnaj byl pro všechny zúčastněné velmi náročný, a to především díky počasí, které panovalo. Opravdu vysoké teploty se podepsaly na únavě nejednoho hráče a nejedněch spálených ramenech.
Po turnaji proto následoval velmi rychlý přesun na nedaleké nově zrekonstrouvané koupaliště, které by v našich českých podmínkách asi jen marně hledalo konkurenci. Bylo velmi příjemnou odměnou pro všechny celky.
V podvečer nás pak čekalo vyhlášení výsledků turnaje, kdy chrastavští v kategorii U17 obsadili krásné třetí místo a kategorie U13 obsadila 5 místo. Všem zúčastněným gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci města.

Poslední den nás čekalo již jen rozloučení s našimi hostiteli, cesta domů a vroucí přivítání rodiči v Chrastavě.
Všem se fotbalový zájezd velmi líbil a všichni již s napětím vyhlížíme další ročník tohoto turnaje. Hostitelské úlohy se nyní již potřetí ujme město Chrastava.


Dění a hodnocení turnaje shrnul Roman Valeš, trenér mladších žáků Chrastava.

 

Historie turnaje:

2012 Lwówek

2011 Lwówek Śląski

2010 Eichstätt

2009 Chrastava 

2008 Eichstätt

2007 Bolca a Vestenanova

2006 Chrastava

2005 Eichstätt

2004 Eichstätt