Bezpečný vstup do prázdnin

video TV Chrastava

V neděli 23. června 2013 připravil na chrastavském koupališti Společenský klub ve spolupráci se záchrannými složkami bezpečnostní akci „ Bezpečný vstup do prázdnin“. Tato akce byla původně plánovaná na Chrastavské slavnosti, ovšem musela být přesunuta o 14 dní.

Od 14:00 hodin mohli diváci vidět ukázky vodní záchranné služby (WATER RESCUE Liberec), kdy probíhalo zachraňování tonoucího. Následně byl připraven zásah chrastavských hasičů (SDH Chrastava) a Zdravotní záchranné služby Libereckého kraje, kteří provedli vyprošťování dvou osob z havarovaného automobilu. Během krátké pauzy musely být na koupališti provedeny základní úpravy (ukrytí všeho lehkého), protože byl netrpělivě očekáván přílet vrtulníku. Vrtulník dorazil na místo a snad každému zanechal neobyčejný mokrý zážitek. Diváci měli jedinečnou šanci vidět záchranu tonoucích z výšky. Připravena byla i statická ukázka vrtulníku a samotná prohlídka tohoto stroje. Během toho se již připravili mladí členové SDH Chrastava, kteří předvedli dva hasičské útoky.

Pro větší zapojení diváků připravili liberečtí potápěči divácké potápění a jízdu na raftu a kdo chtěl, měl možnost vyzkoušet si resuscitaci dítěte a dospělého člověka a prohlédnout si vybavení záchranářských vozů.

Od 18:00 hodin byla připravena chrastavská kapela WOKO, která ukončila toto nevšední nedělní odpoledne.

Velké díky patří WATER RESCUE Liberec, Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje, SDH Chrastava a také všem pořadatelům.

 

Bc. Pavel Urban, vedoucí Společenského klubu