Výlet do Prahy

 

Sobotní sluníčko potěšilo svými paprsky všechny účastníky zájezdu, který připravil Společenský klub na 19. května 2012.

Výletu do Prahy se zúčastnilo 30 dospělých a 15 dětí.

První skupinka vystoupila u výstaviště v Holešovicích. Někteří navštívili výstavu, která šokovala, ale zároveň i nadchla miliony lidí po celém světě. Tato ojedinělá výstava nese název „Bodies – The Human Body Exhibition“ a zve návštěvníky na detailní cestu po lidském těle – kostra, kosti, svalstvo, cévy, žíly, všechny orgány, krevní oběh, mozek, plíce a další.

Jiní zašli do Planetária, které stojí v sousedství výstaviště na okraji Královské obory. Hvězdárna a Planetárium Praha patří k největším na světě a jsou u nás jediné svého druhu. Hlavní úlohou planetária je popularizace astronomie, kosmonautiky, geografie a jiných příbuzných věd.

Menší skupinka se vydala na Pražský hrad za historií a za památkami. Zbytek pokračoval do Troje. Autobus nás zavezl do Stromovky a odtud jsme se přesunuli přes Vltavu okolo Trojského zámku do zoologické zahrady a někteří zašli i do botanické zahrady, odkud je úžasný výhled na Prahu. ZOO v loňském roce oslavila 80 let od svého založení. Je zde možno spatřit na 6.000 zvířat z celého světa od pavouků až po slony, navštívit mnoho expozičních celků a pavilonů, doprovodných akcí a využít bohatý návštěvnický servis, jak pro dospělé, tak i pro děti. Zbytek času jsme využili k procházce krásným parkem u Trojského zámku. Z Prahy jsme odjížděli spokojeni a plni dojmů.

 

Jitka Marxová