Vánoční výstava

SCF1508.jpg

Video TV Chrastava    fotogalerie

Poslední letošní výstava byla zahájena slavnostní vernisáží ve středu 5. prosince 2012 ve 14:00 hodin v městském muzeu. Jedná se o tradiční vánoční výstavu betlémů, které letos zapůjčili pánové Václav Janeček a Josef Smolík. K vidění jsou zde i malované figurky k betlému od chrastavského rodáka Josefa Führicha. Dále na výstavě uvidíte betlém skleněný, keramický, dřevěný, ale i betlém z dutých foukaných perliček firmy Rautis a betlém ze skla SUPŠS v Železném Brodu a nebo mini betlémek. Všechny přítomné přivítala místostarostka Zita Václavíková.

O hudební doprovod se postarali František Bouda a Katka Holinská, kteří nám zahráli a zazpívali několik koled. Výstava je doplněna čtrnácti panely s novoročenkami nebo-li PF a ukázkou vánočních zvyků. Můžete přispět na dobrou věc a udělat radost sobě, ale i svým blízkým zakoupením výrobků klientů Oblastní charity Liberec – Domovy pro matky s dětmi v tísni – Domovy sv. Anny a sv. Moniky a Domova pokojného stáří sv. Vavřince v Chrastavě. Své výrobky letos poprvé nabídly i klientky DPS v Turpišově a Bílokostelecké ulici. Za zvuků koled a vůně purpury jsme se naladili na sváteční atmosféru.

Všechny vás na tuto výstavu zveme do městské galerie. Můžete nás navštívit i mezi svátky a na Silvestra od 9:00 – 14:00 hodin.

Přejeme vám šťastné, veselé a spokojené Vánoce.

Jitka Marxová