Chrastava v divizi – poprvé v historii

video TV Chrastava

Začátky českého stolního tenisu v Chrastavě se datují do období po druhé světové válce, když se začalo hrát na Výšince (později při rozšíření dálnice zdemolované) a následně v Hotelu Praha (dnes zelený dům č.p. 104 v Nádražní ulici). Závodně se hraje stolní tenis v Chrastavě od let sedmdesátých tzn. cirka 40 let.

Neděle dne 23. září 2012 vstoupila do historie chrastavského stolního tenisu. Chrastava se totiž poprvé vůbec stala účastníkem divize a v neděli měla své první utkání. Pro mě jako starostu bylo ctí být na tuto premiéru pozván a moci se pozdravit se všemi našimi hráči i se soupeři.

V historicky prvním divizním utkání Chrastavu reprezentovali pánové Svědík (2 vítězství), Žemlička (1 vítězství), Zahradník a Průša. Naším prvním soupeřem byl Nový Bor, který zvítězil 10:3.

Celkově na mě velmi dobře zapůsobila celá ta tabletenisová parta. Paralelně s divizním utkání hrálo i naše béčko s Kamenickým Šenovem. Spokojení diváci, příjemná atmosféra. Přeji stolnímu tenisu mnoho dalších úspěšných sezón.

V Chrastavě dne 24. září 2012 Ing. Michael Canov - starosta