TJ Spartak Chrastava – FK Baumit Jablonec

aneb

24. 6. 2012 v 16:30 slavnostní otevření hřiště po povodních

Když skončilo 12. června 2010 na našem fotbalovém hřišti poslední mistrovské utkání Chrastavy a nastala letní přestávka, nikoho ani ve snu nenapadlo, že tato přestávka bude trvat více než dva roky.

Dne 7. srpna 2010 totiž přišly povodně. A smetly i náš fotbalový stánek. Nikoli Jeřice nikoli Lužická Nisa, ale za normálních okolností nenápadný Vítkovský potok.

A mohlo býti ještě hůře. Bylo totiž jasné, že nejen samotný fotbalový oddíl, ale ani město nebude mít na obnovu tohoto hřiště, a tak hrozil vlastně konec organizovaného fotbalu v Chrastavě. Naštěstí však velmi pomohl předseda oddílu FK Baumit Jablonec pan Miroslav Pelta, kterému se podařilo získat přes MŠMT na záchranu čtyř utopených hřišť v Chrastavě, Bílém Kostele, Nové Vsi a Vísce celkem 12 milionů Kč (po 3 na každé). A právě pro tuto nesmazatelnou stopu pana Miroslava Pelty v záchraně chrastavského fotbalu jsme si dovolili na slavnostní otevření našeho hřiště pozvat jeho oddíl FK Baumit Jablonec. A pan Miroslav Pelta přislíbil – pokud to bude jenom trochu možné – i osobní účast při slavnostním otevření. Vzhledem k tomu, že se stal mezitím nejmocnějším mužem českého fotbalu vůbec, tj. předsedou Fotbalové asociace České republiky, byla by jeho přítomnost při slavnostním otevření více než symbolická. A protože když Jablonec tak Jablonec s plnou parádou, dovolil jsem si též pozvat primátora Statutárního města Jablonce nad Nisou Ing. Petra Beitla, který mé pozvání přijal.

Opětovné obrovské poděkování si zároveň zaslouží i všichni dárci, kteří tehdy pomohli městu Chrastava během povodní. Město Chrastava tak mohlo právě z těchto povodňových darů na obnovu hřiště též uvolnit 2 miliony Kč. Celý areál fotbalového hřiště je tak zrekonstruován v celkové hodnotě cca 5 milionů Kč.

Velké poděkování patří také představitelům a členům TJ Slovan Hrádek nad Nisou, kde našli naši muži azyl po celé dva roky a žáci jeden rok, F.K. Krásná Studánka žáci druhý rok a FK Jiskra Machnín, kde našli azyl naši nejmenší.

Celodenní program slavnostního otevření

V neděli dne 24. června 2012 je ovšem fotbalu věnován na hřišti celý den. Tzn. již před slavnostním otevřením si v předzápasech zahrají naši mladší i starší žáci proti TJ Slovan Hrádek nad Nisou a naše stará garda si vymodlila jako soupeře krásné ženy z TJ Slovan Liberec.

 

11:00 -  elévové – TJ Spartak Chrastava x TJ Slovan Hrádek nad Nisou

13:00 - žáci TJ Spartak Chrastava x TJ Slovan Hrádek nad Nisou

14:30 - stará garda TJ Spartak Chrastava x ženy TJ Slovan Liberec

 

16:30 Slavnostní otevření hřiště (předseda FAČR Miroslav Pelta, primátor Jablonce n. N. Ing. Petr Beitl)

 

17:00 muži TJ Spartak Chrastava x FK Baumit Jablonec nad Nisou

 

Chrastavský happening

Byl bych rád, kdyby se 24. červen 2012 strávený u našeho znovuzrozeného fotbalového hřiště stal pro naše občany opravdovým happeningem. Ať již naši fotbalisté všech věkových kategorií dopadnou jakkoliv. Mimochodem vím, že vedení TJ Spartak jedná o startu někdejšího několikanásobného nejlepšího sportovce Chrastavy Libora Janáčka , který se proslavil jako hráč Slovanu Liberec a Bohemians Praha a já osobně usiluji o start svého někdejšího studenta z gymnázia Martina Jirouše, t.č. kmenového hráče AC Sparty Praha na hostování v SK Sigmě Olomouc. A aby se všem ve sportovním areálu líbilo, bude po celý den hrát skupina WOKO.

 V Chrastavě dne 14. května 2012 Ing. Michael Canov - starosta města Chrastava