Návštěva z amerického velvyslanectví v Chrastavě

 

Ve středu dne 14. září navštívil v dopoledních hodinách naše město pan Trevor Wysong, který pracuje na velvyslanectví USA v Praze jako tajemník pro politické záležitosti. Spolu s ním přijela i politická analytička velvyslanectví USA Jana Kernerová.
Cílem setkání bylo seznámení se s regionální a místní politickou a ekonomickou situací a s aktuálními tématy. Hlavním cílem cesty byla pak návštěva míst, která byla před rokem postižena ničivými záplavami. V rozhovoru se starostou Ing. Michaelem Canovem a místostarostkou Zitou Václavíkou si popovídali nejen o loňských povodních, ale i o současné situaci. Poděkování si zasloužil i finanční dar od amerického velvyslanectví, který byl během povodní odeslán na konto společnosti ADRA.
Po předání vzájemných darů navštívili místo dříve stojícího secesního mostu, Pobřežní ulici a transborder v Andělské Hoře.
Na závěr návštěvy se pan starosta rozloučil s delegací u nově vybudovaného mostu u školy ve Vítkově. Oba hosté pak pokračovali do Frýdlantu v Čechách, Hrádku nad Nisou a na Krajský úřad v Liberci.

Pavel Urban

video TV Chrastava   fotogalerie

 

dřívější  videa:

Návštěva kosmonautů v ZŠ Chrastava 2009

návštěva povodňových odborníků z USA a Kanady v Chrastavě