Chrastavští hasiči při křtu nového vozidla vyjížděli k požáru

F7370.jpg

Sbor dobrovolných hasičů Chrastava se může pochlubit novým hasičským autem. Terénní hasičské vozidlo Toyota Hilux Double Cab bylo pořízeno z Operačního programu přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Česká republika – Polská republika, Fondu mikroprojektů v rámci projektu "Chrastava - Lwówek Śląski - spolupráce obcí, zaměřená na zajištění rychlé vzájemné pomoci" (CZ.3.22/3.3.01/10.02194).

Automobil dodala firma DAJBYCH, s.r.o. v celkové ceně 825.551,- Kč. Na financování se podílel 85 % Evropský fond pro regionální rozvoj (ERDF), zbylé prostředky byly hrazeny z rozpočtu města Chrastava.

Terénní hasičské vozidlo Toyota Hilux je opatřeno pohonem 4x4, navijákem na předním nárazníku, světelnou a zvukovou signalizací.

V pondělí  18.4.2011 proběhlo před hasičskou zbrojnicí, za účasti představitelů města starosty Ing. Michaela Canova a místostarostky Zity Václavíkové, zástupců Euroregionu Nisa - Mgr. Evy Hamplové a Petry Bulířové, hasičů z partnerského města Lwóvek Ślaski a samozřejmě nových uživatelů vozidla - chrastavských hasičů a dalších pozvaných, slavnostní předání klíčů a křest. Kmotry  se stali  místarostka ZitaVáclavíková a velitel SDH Chrastava Miroslav Pivoňka.
V zápětí po slavnostním  předání došlo k něčemu, co neočekával,  snad krom hasičů samotných, nikdo z přítomných. Městem se rozezněla siréna oznamující požár. Diváci a účastníci slavnostní akce před hasičskou zbrojnicí byli svědky rychlé přípravy a následného odjezdu našich hasičů k zásahu. Doslova během mžiku se převlékli a vzápětí už vyráželi k nahlášenému požáru do Andělohorské ulice.

Všichni jsme si tak uvědomili, že povolání hasiče znamená být vždy připraven k výjezdu ať se děje, co se děje.

 

Hana Šmídová, vedoucí Společenského klubu

Fotogalerie    video TV Chrastava

 

Realizováno v rámci projektu "Chrastava - Lwówek Śląski - spolupráce obcí zaměřená na zajištění rychlé vzájemné pomoci" (CZ.3.22/3.3.01/10.02194)

 

 

 

EVROPSKÁ UNIE

Projekt byl spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa – Nysa

 

„PŘEKRAČUJEME HRANICE“