Vedení Chrastavy se oficiálně setkalo s vedením Liberce

 

Ve středu 20. července 2011 navštívilo vedení města Chrastavy na pozvání primátorky Statutárního města Liberce paní Martiny Rosenbergerové libereckou radnici. Mě a paní místostarostku Zitu Václavíkovou přijalo vedení města Liberce v čele s paní primátorkou a dále jejími náměstky pány Jiřím Šolcem, Jiřím Rutkovským a Kamilem Janem Svobodou. Jednání se zúčastnil též někdejší chrastavský a nyní liberecký tajemník pan Jindřich Fadrhonc.

Jednání bylo nejen velmi příjemné, ale taky užitečné, neboť jsme jednali o řadě věcí, která naše města spojují (např. o dopravě, zde bych velmi ocenil slib paní primátorky, že bude usilovat v jednání s Českým drahami o zachování zastávky Machnín-Hrad, ač ta slouží téměř výhradně nikoli libereckým, ale chrastavským občanům) nebo by v budoucnu spojovat měla (cyklostezka Liberec-Chrastava-státní hranice). Zástupci Statutárního města nám nabídli též pomoc v oblasti aplikačních technologií i v některých dalších oblastech. Současně paní primátorka velice ocenila náš úspěch u Ústavního soudu ve věci videoterminálů a náš loňský boj s povodní.

Ač je Liberec od Chrastavy vzdálen jen pár kilometrů a ač jsem osobně v minulosti často jednal se členy vedení krajského města, jednalo se o (dle našeho pátrání) vůbec první oficiální setkání delegací vedení obou měst na liberecké půdě v historii, které nepřímo navázalo na obdobné setkání na půdě chrastavské, které se uskutečnilo v roce 2005.

V Chrastavě dne 22. 7. 2011 Michael Canov, starosta

Článek související: Oficiální návštěva vedení statutárního města Liberce (2005)