Vernisáž z výstavy "Chrastavské lesy od Jany Zahurancové"

Nový obrázek 15.jpg  

Pohledem lesního zákona jsou lesy národním bohatstvím, tvořící nenahraditelnou složku životního prostředí. Pokud jsou oceány kolébkou života, jsou lesy kolébkou civilizací, schopné samovolně poskytovat všemu živému, včetně lidí, vše nezbytné pro důstojný a harmonický život. Pro dlouhodobé udržení této harmonie postačí, abychom při využívání darů přírody, lesy nepustošili a neplundrovali.

Město Chrastava hospodaří v lesích o celkové rozloze 215 ha. Většina z této plochy byla městu vrácena jako historický majetek, více než 25 ha lesa bylo nově založeno zalesněním nevyužívaných zemědělských půd na Ovčí Hoře.

Při správném hospodaření lze dlouhodobě získávat z lesa hmotné užitky, zejména těžbou dřeva a současně uchovávat příznivé lesní prostředí, které má blahodárné účinky na lidskou mysl a poskytuje ideální podmínky pro odpočinek a rozvoj estetického vnímání lidí.

Tyto a mnoho dalších skutečností souvisejících s lesy města Chrastavy si lze připomenout v infocentru na malé výstavě fotografií paní Jany Zahurancové, doplněných komentářem a technickými údaji o hospodaření v městských lesích.

Ing. Miroslav Chvála - tajemník MěÚ

Videoklip

Fotogalerie z vernisáže výstavy