Vážení

 
s velkými obavami sleduji následky záplav ve Vašem kraji a dovoluji si Vás ještě jednou informovat, že Hospodářská komora České republiky v minulém týdnu aktuálně zřídila speciální stránku www.komora.cz/povodne2010 a e-mail  povodne2010@komora.cz , kam nám podnikatelé mohou ohlásit své potřeby a požadavky a zároveň i nabídky pomoci. Stránka je průběžně aktualizována a setkala se s pozitivním ohlasem. Na základě jednání s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR se podařilo připravit konkrétní formu pomoci, zejména malým a středním podnikům, a to prostřednictvím záruky, která může činit až 70 % úvěru, přičemž výše zaručovaného úvěru je omezena částkou 20 mil. Kč. Záruka je poskytována ve zjednodušeném režimu ve spolupráci s vybranými bankami v rámci programu ZÁRUKA Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s. Příjem žádostí bude spuštěn ke dni 23. 8. 2010. Více informací naleznete na http://www.cmzrb.cz.

Abychom mohli pomoc blíže konkretizovat a zároveň si mohli udělat detailní představu o výši škod, dovolujeme si Vás požádat zejména o zaslání následujících informací:
- kolik podnikatelů, z jakých oblastí (stavebnictví, služby, obchod, výroba apod.) bylo zasaženo, případně ohlásili ukončení své činnosti;
- rozdělení podle obratu/počtu zaměstnanců;
- předpokládaná výše škod.

Informace nám prosím zašlete do čtvrtka 19. 8. 2010 na uvedenou adresu:  povodne2010@komora.cz

Děkuji předem za Vaši spolupráci.
S pozdravem,


Petr KUŽEL
prezident


Dita Štamfestová
asistentka prezidenta

Kancelář prezidenta 
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY
Freyova 27/82 | 190 00 Praha 9 – Vysočany 
telefon: 266 721 313 | GSM: 724 613 086 | fax: 266 721 691 
stamfestova@komora.cz | http://www.komora.cz