Náměstí 1. máje - zavedení parkovacích kotoučů

 

Vážení spoluobčané, vážení majitelé automobilů,

vzhledem k neutěšené situaci s parkováním na náměstí 1. máje bude parkování na náměstí regulováno tzv. parkovacími kotouči. Výše uvedené znamená, že na náměstí 1. máje budou v nejbližším období umístěny dopravní značky, které budou oznamovat omezení parkování na dvě hodiny (Po až Pá 7:00 až 18:00, So 7:00 až 12:00). Podrobné schéma je na internetové adrese http://www.chrastava.com/orm/chrast_sit.pdf .

Řidič, který přijede na náměstí, bude povinen si na hodinách vystavit čas příjezdu (v případě přesahujícím dobu určenou k parkování se čas přenáší; např. dvě hodiny u řidiče, který zaparkuje v sobotu v 11 hodin, jsou ukončeny v pondělí v 8 hodin).

 

Filosofie a cíl zavedení parkovacích kotoučů

Parkovací prostory náměstí 1. máje jsou určeny pro občany, kteří si chtějí na náměstí nakoupit, dojít na oběd, navštívit MěÚ apod. Není určeno pro trvalé parkování (po celé dny či dokonce týdny). Vzhledem ke stavu, kdy již byla situace s parkováním neudržitelná a kdy dlouhodobě parkující auta ve významné míře blokovala možnosti parkování krátkodobého, bylo přistoupeno k popisovanému řešení.

 

Parkovací kotouče se zavádějí do prodeje (za nákupní cenu) v několika variantách (v rozmezí 10,- až 30,- Kč) na MěÚ – odbor HFO a v Infocentru. Zároveň budou v prodeji u obchodníků na náměstí 1. máje, kteří budou ochotni s distribucí těchto parkovacích kotoučů pomoci. Platí samozřejmě i parkovací kotouče, kteří si majitelé automobilů pořídili již dříve pro účely parkování v jiných městech (je velmi rozšířeno v Německu).

Vážení spoluobčané, vážení majitelé automobilů, v případě, že Vám zaváděné opatření přinese komplikace, omlouváme se. Jsme však přesvědčeni, že zavedené opatření ve svém globálu možnosti parkování na náměstí 1. máje zlepší.

V Chrastavě dne 14. 5. 2010 Michael Canov - starosta