Koncert pro Chrastavu

Michal David a jeho přátelé uspořádali v úterý dne 14. října 2010 „Koncert pro Chrastavu“. Osobně se tohoto koncertu účastnila 10-ti členná chrastavská výprava, ve které byli kromě vedení města, zástupců přímo obdarovaných (kuželkářů a hasičů) i chrastavští občané, jejichž domy byly povodněmi velmi poškozeny či dokonce musely být zdemolovány.

Koncert byl nádherný. Název našeho města padnul nepočítaněkrát. Při závěrečné písni se rozléhal opakovaně v refrénu celým sálem. Osobně jsem měl nejen já, ale i pan místostarosta příležitost promluvit k zaplněnému sálu. Pan místostarosta převzal kalové čerpadlo, já symbolický šek na 500 tis. korun.

Jak jsem psal výše, snaha našich umělců byla skutečně unikátní. Chtěli bychom, aby vzpomínka na jejich počínání byla zachována i pro příští generaci. Proto byla jejich pomoc konkrétně poskytnuta na záchranu totálně zdevastované kuželny oddílu kuželkářů TJ Spartak Chrastava. Byli bychom rádi, aby u vchodu do zrekonstruované kuželny visela deska s patřičným textem tak, aby i po letech každý věděl, že nebýt těchto našich špičkových umělců, jeden z oddílů naší tělovýchovné jednoty by přestal existovat. Pan Michal David již bezprostředně po koncertu přislíbil svoji osobní účast při znovuobnovení provozu kuželny.

P.S.

Dne 27. 9. 2010 se bude konat benefiční koncert ve Frenštátě pod Radhoštěm, jehož výtěžek bude věnován na obnovu budovy Mateřské školky v Nádražní ulici.

V Chrastavě dne 22. 9. 2010 Ing. Michael Canov, starosta

Odkazy:

Článek o kuželně

Fotogalerie z koncertu

Repotáž Tv Nova