Dotační akce Libereckého kraje 

V pondělí dne 20.7.2009 jsem obdržel níže uvedenou informaci od kolegy Martina Půty, která umožňuje všem zájemcům z řad nejrůznějších organizací požádat o dotaci.


Vážené kolegyně a kolegové,
chtěl bych Vás informovat o tom, že Liberecký kraj vyhlásil Program 99 – akce financované z rozhodnutí Zastupitelstva a Rady Libereckého kraje, ze kterého lze financovat v podstatě všechny požadavky mimo jiné také obcí a měst. Rada Libereckého kraje schválila na svém 11. zasedání dne 9.6.2009 svým usnesením č. 617/09/RK a Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém 6. zasedání dne 23.6.2009 vzalo na vědomí podmínky Programu 99 – akce financované z rozhodnutí Zastupitelstva a Rady Libereckého kraje, včetně administrativního postupu, prostřednictvím kterého mohou být uspokojovány požadavky jednotlivých subjektů žádajících o dotaci z rozpočtu kraje. Níže jsou uvedeny podmínky Programu 99, kde je umístěn i odkaz na formulář žádosti o dotaci a dále podrobné organizační zajištění Programu 99.
http://www.kraj-lbc.cz/index.php?page=4405
Je potřeba, důkladně si přečíst i ten komentář způsobu předložení žádost, aby Vaše žádosti zbytečně nebyly z hodnocení úplně vyřazeny pro nějakou banální a formální chybu.
Na závěr mi dovolte konstatovat fakt, že tento Program 99 je zatím jen bohužel malým vykročením od "medvěda" ke skutečně transparentnímu rozdělování přebytku hospodaření Libereckého kraje, které by mělo jasná pravidla a rovné podmínky pro všechny. Někdy je ale každý malý krok pozitivní, to abych zakončil svůj email pozitivně,
S pozdravem, přáním mnoha úspěchů a pěkného léta

Martin Půta, starosta města Hrádek nad Nisou
Předseda Rady Sdružení obcí Libereckého kraj
Předseda klubu zastupitelů LK za Starosty pro Liberecký kraj



V Chrastavě dne 22. 7. 2009                                                                                                               Ing. Michael Canov, starosta