Autor článku: Jana Němcová

Duševní porucha, či ztráta paměti?!

Po přečtení si internetových stránek města Chrastavy v rubrice “politické strany” (viz článek.Ing. M.Canova, kde popisuje občanům povolební vyjednávání atd.) musím reagovat. Většina obsahu tohoto románku mi přišla spíše k smíchu, ale zároveň mě donutila se vrátit do smutné a pro mne jako matku v té době tří nezletilých dětí nezáviděníhodné situace. Proto také reaguji na výzvu M.Canova, kde žádá O.Němce o vysvětlení přehlášení se z trvalého pobytu Střelecký vrch 715 na Sedmidomská 123 (citace Michaela Canova:„... vyzývám Tě, abys vysvětlil úplně a ve všech souvislostech veřejnosti, proč jsi v době, kdy jsi bydlel v bytě na Střeleckém vrchu 715, který jsi měl od MÚ v nájmu, změnil trvalé bydliště na Sedmidomskou 123, kde jsi nikdy v životě nebydlel. Ty víš, že já odpověď znám.“). Na toto Vám klidně odpovím já jako manželka O. Němce. V době, kdy jsem byla na mateřské dovolené s dcerou Janičkou, jste mne Vy sám osobně i s tehdejším vedením města neustále udával na kontaktním místě státní sociální podpory. Neustále jste tomuto úřadu podsouval nepravdivé údaje o společném hospodaření mé osoby a O.Němce, a to i přesto, že jste dobře věděl, že O.Němec měl v té době velké finanční potíže a srážky z platu (vypořádání majetku s bývalou manželkou, placení výživného na své studující dcery, úvěry na dům atd. atd.). Takže po sečtení těchto položek mu z vydělaných peněz zbylo pouze tak na svoji potřebu, tím pádem mi ani nemohl ničím přispívat, ale pouze mi pomáhal ve výchově dětí, a za to mu vděčím. Ale protože jste nevěděl, jak se ho z úřadu zbavit, jelikož je to Váš již mnoho let velký protihráč ve městě, což se 100% ukázalo i v letošních komunálních volbách, kde jste dostal tolik hlasů jako např. dělnice z Grupo Antolin Bohemia. Už v té době Vás kariérou zřejmě ohrožoval a měl jste obavu o svoji vysezenou TRAFIKU, a tak jste se mu mstil přes mne a mé nezletilé děti a já jsem v té době musela čelit hrůzostrašným útokům ze strany kontaktního místa. Proto udělal O.Němec takovýto rázný krok, aby mne nikdo psychicky netýral !!!, a přehlásil se na jinou adresu. Tím předešel veškerým pochybnostem o našem společném hospodaření, protože jsme v té době skutečně společně nehospodařili a ani nemohli. Bohudík jsem veškerá odvolání proti Vám a Vašim lžím vyhrála, a odvolací orgán mi dal za pravdu..….(celý článek je zveřejněn v ChrL 12/2006).

Poznámky Michaela Canova:

1. Veškerá v článku uvedená vyjádření o podsouvání čehokoli sociálce (odbor sociálních věcí na Okresním úřadě v Lbc) z mé strany, o udávání z mé strany, o odvolávání se proti mně a výhře s tím spojené, jsou 100% nesmyslem a nepravdou.

2. Podstata problematiky uvedené v článku se týká toho, že paní Němcová odebírala sociální dávky, na které by v případě společného hospodaření s panem Němcem (tehdy vedoucím kanceláře starosty města) neměla právní nárok (bydleli společně se svojí dcerou a syny paní Němcové v bytě města pronajatém panu Němcovi na Střeleckém vrchu 715). Pan Němec matku svého dítěte a budoucí manželku vedl v bytě, kde byl v nájmu, jako podnájemnici. Jelikož však Okresní úřad měl důvodné podezření, že paní Němcová ve skutečnosti s panem Němcem společně hospodaří (zatímco pobírá dávky státní sociální podpory jako samoživitelka), „přestěhoval“ se fingovaně pan Němec na adresu rodinného domu své stranické kolegyně paní Aleny Chlumové (tehdy ČSSD, dnes „Pro změnu v Chrastavě“) Sedmidomská 123. Fingované „bydlení“ v Sedmidomské 123 trvalo dokonce ještě po jmenování pana Němce v únoru roku 2001 přednostou Okresního úřadu v Lbc (viz Chrastavské listy 7-8/2001).

Paní Němcová de facto tvrdí, že společné dítě živila (na mateřské dovolené) sama, neboť pan Němec na to (jako vedoucí kanceláře starosty města) neměl (stavěl přeci dům…) a svému vlastnímu dítěti na výživu nepřispěl (pouze na svojí potřebu).

Michael Canov - starosta