Oprava městského muzea zahájena

Možná jste si všimli, že jednu z dominant chrastavského náměstí – městské muzeum, zahalilo vysoké lešení. Jak jsme již dříve informovali, město získalo dotaci ve výši 85 % uznatelných nákladů z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 na opravu budovy městského muzea.

Tato oprava je součástí projektu „ Posilování kontaktů partnerských měst Lwówek Śląski – Chrastava“, který realizujeme společně s naším partnerským městem Lwówek Śląski. Součástí oprav je nejen oprava fasády, včetně klempířských prvků a vnitřních stavebních oprav (nové omítky, výmalba), ale i pořízení nového nábytku do infocentra.

Ve výběrovém řízení na provedení oprav nejlépe obstála společnost Dart s. r. o., která podala nejlepší nabídku a v současné době již zahájila práce na této zakázce. Dle odsouhlaseného harmonogramu prací budou v nejbližší době provedeny vnitřní úpravy ve sklepě a přízemí (výmalba, sanační omítky) a současně jsou již zahájeny práce na opravě fasády. Později se práce přesunou do vyšších pater tak, aby vnitřní opravy byly hotové do konce července a od srpna mohl provoz fungovat bez větších omezení. Jako poslední bude probíhat oprava fasády z ulice Liberecké. Předpokládaný termín ukončení prací je říjen tohoto roku.

Věříme, že nová fasáda městského muzea přispěje ke zlepšení vzhledu nejen samotného náměstí, ale zvýší atraktivitu celého města.

Mgr. Jakub Dvořák - vedoucí ORM